Arantxa Rus tegenover Shuai Peng op Wimbledon

De laatste Nederlander op Wimbledon, Arantxa Rus (WTA-72), staan vandaag tegenover de Chinese Shuai Peng (WTA-34). Rus en Peng zullen rond 15.00 uur Nederlandse tijd op baan 12 hun wedstrijd afwerken. Op het spel staat een vierde ronde op Wimbledon 2012.

Beide dames hebben voorheen al één keer eerder tegen elkaar gespeeld, al was dit wel vier jaar geleden. Op 18-jarige leeftijd ging destijds met 6-1 7-5 ten onder tegen de toemalig nummer 40 van de wereld.

Op papier zal het een lastige klus worden voor Rus, om ditmaal wel te winnen. De 26-jarige Chinese staat sinds 2004 onafgebroken in de top 100 en kwam in 2011 tot de vierde ronde in Londen. Dit is tevens haar beste prestatie op een Grand Slam toernooi. In het dubbelspel reikte ze het in 2011 zelfs tot de laatste acht. Deze prestatie bereikte ze ook in 2007.

De Nederlandse Rus is pas sinds kort echt een vaste waarde in de top 100. In 2010 nam ze, tot nu toe, voor het eerst deel aan het enige Grand Slam toernooi op Gras. Twee jaar geleden ging de speelster uit Monster in de eerste ronde onderuit tegen Chang Kai-Chen.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Radek Stepanek

Novak Djokovic (ATP-1) en de ervaren Radek Stepanek (ATP-27) spelen op vrijdag 29 juni 2012 de eerste wedstrijd op het centre court in Londen. De derde ronde wedstrijd zal om 14.00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Van de voorgaande zeven ontmoetingen wist Stepanek er slechts één winnend af te sluiten. Deze overwinning voor de Tsjech dateert al uit 2006, op dat moment was de huidige nummer één pas 19 jaar oud. De vijf daarop volgende overwinningen waren een prooi voor de Serviër.

Gezien de prestaties van Djokovic de laatste tijd, zal de 25-jarige lijstaanvoerder vermoedelijk weinig moeite hebben met de acht jaar oudere Stepanek. Er is een grote kans dat de wedstrijd in drie sets geklaard zal zijn.