Arantxa Rus treft Sandra Roma in tweede ronde Challenger Middelburg

Rus APImagesDe 22-jarige Arantxa Rus (WTA-156) maakt donderdag 4 juli haar opwachting op het Challenger-toernooi in Middelburg. In de tweede ronde speelt de Nederlandse tegen de 23-jarige Sandra Roma (WTA-459). Deze partij staat om 20.00 uur op het programma.

Rus, die al in de eerste ronde van Wimbledon 2013 werd uitgeschakeld, kreeg op het laatste moment een wildcard van de toernooiorganisatie. Op deze manier kan de linkshandige speelster op Nederlandse bodem wedstrijdritme en vertrouwen op doen.

Dit kan ze goed gebruiken gezien de dramatische prestaties van de afgelopen maanden. Sinds augustus 2012 heeft Rus geen wedstrijd meer gewonnen op WTA-niveau en op twee ITF-toernooien in Frankrijk kwam ze niet verder dan de kwartfinales. De Nederlandse is dan ook afgezakt naar een teleurstellende 156e positie op de wereldranglijst.

In de eerste ronde van het Challenger-toernooi in Middelburg, won Rus gisteren op gemakkelijke wijze van de laaggeklasseerde Palkina. De speelster uit Monster stond slechts drie games af en stapte met een 6-1 en 6-2 overwinning van de baan.

Tegenstander Roma heeft dit jaar al acht toernooien op gravel afgewerkt. Haar beste prestatie boekte ze op het ITF-toernooi van Jackson. Vanuit de kwalificaties schopte de Zweedse het tot de kwartfinale. Hierin verloor ze met 6-2 en 6-2 van Molinero.

Gezien het grote verschil op de wereldranglijst lijkt Rus de meeste aanspraak te maken op de overwinning. Van Roma wordt niet verwacht dat ze het de linkshandige Nederlandse moeilijk gaat maken.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws