ATP 250-toernooi Casablanca: Stanislas Wawrinka – Tommy Robredo

grand prix hassan IIOp zaterdag 13 april worden in Casablanca de halve finales van het Grand Prix Hassan II toernooi afgewerkt. De eerste halve finale die op het programma staat, gaat tussen topseed Stanislas Wawrinka (ATP-17) en Tommy Robredo (ATP-72). Beide heren betreden om 16.00 uur Nederlandse tijd het centre court.

Wawrinka en Robredo hebben in het verleden vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Hiervan werden er vier gewonnen door de inmiddels 30-jarige Robredo. De laatste onderlinge wedstrijd vond plaats in 2008, tijdens de Monte Carlo Rolex Masters. In de eerste ronde van dit ATP 1000-evenement was de Spaanse gravelbijter met 6-4 en 7-5 te sterk voor Wawrinka.

Voor het Grand Prix Hassan II toernooi speelde Wawrinka al twee graveltoernooien in 2013. In het eerste toernooi, dat werd gehouden in Buenos Aires, behaalde de Zwitser gelijk de finale. Deze ging echter verloren tegen David Ferrer. Één week later nam Wawrinka deel aan het ATP-toernooi in Acapulco, waarin hij al in de openingsronde ten onder ging.

Robredo, negenvoudig winnaar van een ATP-toernooi, speelt deze week al zijn vijfde graveltoernooi van 2013. De enige noemswaardige prestatie is een halve finale in Buenos Aires, waarin hij verloor van de latere winnaar Ferrer.

De nummer zeventien van de wereld, Wawrinka, is aangewezen als favoriet voor deze halve finale. Mocht de Zwitser daadwerkelijk de finale halen, dan kan hij zijn presatie uit 2010 evenaren. Destijds schreef hij het graveltoernooi op zijn naam. De partij is live te volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Martin Klizan – Kevin Anderson

Aansluitend aan de wedstrijd tussen Wawrinka en Robredo, wordt de tweede halve finale van het ATP-toernooi in Casablanca gespeeld. Hierin staan de geplaatste spelers Martin Klizan (ATP-32) en Kevin Anderson (ATP-29) tegenover elkaar. De geschatte aanvangstijd is 17.30 uur Nederlandse tijd.

Klizan bereikte de halve finale via overwinningen op Volandri en de Nederlander Haase. Beide wedstrijden werden in straight sets gewonnen. Ook Anderson had weinig moeite in zijn eerdere twee wedstrijden. De Zuid-Afrikaan was in twee sets te sterk voor Carreno-Busta en Zemlja.

Één keer eerder stond de wedstrijd Klizan-Andreson op het programma. Op het indoortoernooi in Valencia 2011, was de als tweede geplaatste Anderson veel te sterk voor de Slowaak: 6-1 6-4.

Ook ditmaal wordt de 26-jarige Anderson gezien als grootste kanshebber op een plaats in de finale. Liefhebbers kunnen de wedstrijd vanaf 17.30 live volgen via Unibet TV.

Halve finales US Men’s Clay Court Championships

Ook in Houston staan vandaag de halve finales op het programma. Het speelschema van de US Men’s Clay Court Championships is als volgt:

20.00 uur: Almagro – Williams
21.30 uur: Monaco – Isner

Beide wedstrijden zijn te volgen via een livesteam van Unibet TV.