ATP Basel 2013: Roger Federer favoriet tegen Adrian Mannarino

Roger Federer (ATP-6) begint zijn jacht op een nieuwe titel in Basel met een wedstrijd tegen Adrian Mannarino, de nummer 62 van de ATP-ranglijst. Federer en Mannarino worden om 18.30 uur op het Centre Court in Basel verwacht.

”The FedExpress” zal er deze week alles aan doen om de titel in eigen land te winnen. De Zwitser is namelijk nog altijd niet zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals, het eindejaarstoernooi waarop hij twaalf keer uitkwam en zes keer de sterkste was.

Op de website van de ATP liet Federer weten dat hij het prettig vind om weer in eigen land te spelen. ”Ik denk zeker dat het een voordeel is om in eigen land te spelen. Ik ben hier om goed te presteren en me te kwalificeren voor de Barclays ATP World Tour Finals, maar de focus ligt nu nog volledig op het toernooi in Basel. Ik speel wedstrijd voor wedstrijd deze week in Basel en volgende week in Parijs.”

Eerste toernooi zonder Annacone

Federer’s eerste wedstrijd op het ATP 500-toernooi in Basel betekent ook gelijk zijn eerste wedstrijd zonder trainer Paul Annacone. De twee heren besloten eerder deze maand hun samenwerking na drie jaar te beëindigen. Dit betekent niet dat ze geen contact meer met elkaar hebben. ”We hadden niet alleen een geweldige werkrelatie, maar ook een geweldige vriendschapsrelatie. Ik ben er zeker van dat het iets blijvends is. We hebben nog bijna dagelijks contact met elkaar”, aldus Federer.

Federer topfavoriet tegen Mannarino

Federer zal de wedstrijd tegen Mannarino in gaan als topfavoriet. De Zwitser verloor in drie eerdere ontmoetingen met de 25-jarige Fransman nog geen enkele set. De laatst ontmoeting vond dit jaar plaats in de derde ronde van de US Open Tennis. Federer won hier met 6-3 6-0 en 6-2. Wij verwachten dat de Zwitser ook in deze partij geen set gaat verliezen tegen de top-70 speler.

Verdien geld dankzij Federer

Naast het live volgen van de wedstrijd tussen Federer en Mannarino, kunt u ook geld verdienen dankzij de Zwitser. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws