ATP-finales in Stuttgart en Bastad

Vanmiddag worden in Stuttgart en Bastad de finales van twee ATP-toernooien afgewerkt. Het betreft de finale van de Mercedes Cup en de finale van het SkiStar Swedish Open. In Stuttgart zal de finale gaan tussen Janko Tipsarevic en Juan Monaco. In het Zweedse Bastad gaan de Spanjaarden David Ferrer en Nicolas Almagro de strijd met elkaar aan. GrandSlamToernooi.nl blikt vast met u vooruit.

Voorbeschouwing: Janko Tipsarevic – Juan Monaco

De Mercedes Cup in Stuttgart krijgt haar droomfinale tussen de eerste twee reekshoofden, Janko Tipsarevic (ATP-8) en Juan Monaco (ATP-14). De finale zal om 15.00 uur van start gaan.

Voor de Serviër Tipsarevic zal het zijn eerste ATP-finale worden op het gemalen baksteen. Vooralsnog boekte de 28-jarige tennisser zijn twee titels op hardcourt. Toch laat hij deze week zien, goed uit de voeten te kunnen op gravel. Of dit voldoende is om gravelspecialist Monaco te verslaan, zal moeten blijken.

De eveneens 28-jarige Argentijn won gedurende zijn loopbaan vijf ATP-toernooien, waarvan twee in 2012. In alle gevallen werd er gespeeld op gravel, dus er kan gezegd worden dat Monaco een voorkeur heeft voor de rode ondergrond. Om deze reden zal de nummer veertien van de wereld, als favoriet aan de finale beginnen.

De als tweede geplaatste Juan Monaco wordt door Bwin gezien als de grootste kanshebber op de titel. Op de Argentijn staat een notering van 1.62. Wanneer Tipsarevic voor het eerst in zijn carriére een graveltoernooi wint, dan keert Bwin 2.20x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Nicolas Almagro

Om 14.00 uur zal in Bastad de finale van het SkiStar Swedish Open gespeeld worden. Deze finale zal gaan tussen de twee Spanjaarden David Ferrer (ATP-5) en Nicolas Almagro (ATP-10). Net als in Stuttgart, wordt ook hier het publiek verwend met twee hooggeklasseerde spelers.

Ferrer en Almagro hebben voorheen tien keer eerder tegen elkaar gespeeld. Alle tien de ontmoetingen werden gewonnen door Ferrer. In 2012 troffen de Spanjaarden elkaar twee keer, in beide gevallen was gravel de ondergrond. Ferrer wist Almagro hier twee keer in een driesetter te verslaan. Kan Almagro, na tien verliespartijen op rij, nu eindelijk wel aan het langste eind trekken?

Bwin heeft duidelijk een voorkeur voor de huidige nummer vijf van de wereld. Op de ervaren Ferrer staat namelijk een quote van 1.16. Een toernooioverwinning van Almagro wordt gewaardeerd met een notering van 4.75.

Wedden op Tennis met bwin