ATP Finals 2015 live stream: Novak Djokovic – Rafael Nadal

ATP Finals 2015. Novak Djokovic (ATP-1) kan zich vandaag voor het vierde achtereenvolgende jaar plaatsen voor de finale van de ATP World Tour Finals 2015. De Serviër moet hiervoor wel zien af te rekenen met Rafael Nadal, de huidige nummer vijf van de wereld.

Kijk hier live naar de wedstrijden van de ATP World Tour Finals 2015.

De 28-jarige Djokovic werd tweede in een poule met Roger Federer, Kei Nishikori en Tomas Berdych. Na overwinningen op Nishikori en Berdych moest de titelverdediger zijn meerdere erkennen in ‘the FedExpress’. Hij hoopt in de finale nog revanche te kunnen nemen tegen de voormalig nummer één van de wereld.

Nadal presteert dit toernooi, gezien zijn prestaties in de rest van het seizoen, ver boven verwachting. Op zijn minst geliefde ondergrond won de 29-jarige Spanjaard achtereenvolgens van Murray, Wawrinka en Ferrer. Waarschijnlijk is een overwinning op Djokovic nog te veel van het goede, maar het mag duidelijk zijn dat Nadal zijn oude vorm begint terug te krijgen.

Bookmaker 888sport heeft Djokovic aangewezen als favoriet voor een plaats in de grote finale @1.20. Djokovic en Nadal (@4.75)hebben maar liefst 45 keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan ‘Rafa’ 23 ontmoetingen wist te winnen. Op het eindejaarstoernooi troffen de rivalen elkaar vier keer, de head-to-head stand op dit evenement is 2-2.

Programma ATP Finals 2015 zaterdag 21 november

15.00 uur: Novak Djokovic – Rafael Nadal
21.00 uur: Roger Federer – Stan Wawrinka

Wawrinka via Murray naar halve finale ATP Finals

Stan Wawrinka ATP Finals 2015Stan Wawrinka heeft zich in een rechtstreeks duel met Andy Murray geplaatst voor de halve finale van het eindejaarstoernooi. Na een matig begin tegen Nadal en een overwinning op David Ferrer was een overwinning op Murray voldoende om de groepsfase te overleven. Het werd 7-6 en 6-4 voor ‘Stan the Man’.

De 28-jarige Murray, die zich nu kan voorbereiden op de Davis Cup Finale, was ontevreden over zijn eigen spel. ‘’Ik heb veel te veel fouten gemaakt in de laatste twee wedstrijden. Natuurlijk maakt iedereen fouten, maar bij makkelijke ballen levert dit wel wat frustratie op. Zeker als het de rest van het seizoen niet is gebeurd’’, aldus Murray.

‘’Tegen David kon ik het nog winnen, maar tegen Rafael en Stan kost dit me gewoon de wedstrijd. Maar natuurlijk heeft Stan het ook afgedwongen. Hij serveerde sterk, sloeg veel winners en was de betere van ons twee op de belangrijke punten.’’

Uitslagen ATP Finals 2015 vrijdag 20 november

Rafael Nadal – David Ferrer 6-7 6-3 6-4
Stan Wawrinka – Andy Murray 7-6 6-4