ATP Finals 2015 live streaming: Novak Djokovic – Roger Federer

ATP Finals 2015. De finale van de ATP World Tour Finals 2015 gaat vanavond tussen drievoudig titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) en Roger Federer, de huidige nummer drie van de wereld. Dit prachtige affiche gaat om 19.00 uur van start in The O2 Arena.

Kijk hier live naar de finale ATP World Tour Finals 2015: Novak Djokovic – Roger Federer.

Djokovic plaatste zich via een 6-3 6-3 overwinning op Rafael Nadal voor de grote finale in Londen. Na afloop van zijn zege kreeg ‘Nole’ veel complimenten van verliezer Nadal. De Spanjaard, die acht van de negen laatste ontmoetingen verloor, noemde de Serviër onverslaanbaar.

‘’Ik voel me niet onverslaanbaar, maar het voelt natuurlijk geweldig om te spelen zoals vandaag’’, was de reactie van Djokovic op de lovende woorden van Nadal. ‘’Het is moeilijk om iets te noemen wat me onderscheidt van mijn tegenstanders, want iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Mijn service, return en agressie zijn de punten waar ik me vooral op focus.’’

Federer met vertrouwen richting finale ATP Finals

Zesvoudig winnaar Federer was in zijn halve finale in straight sets te sterk voor vriend en landgenoot Stan Wawrinka. Dankzij zijn eerdere overwinning op Djokovic tijdens dit toernooi kijkt de Zwitser met vertrouwen uit naar de wedstrijd van vanavond.

‘’We spelen op dezelfde baan tijdens hetzelfde toernooi. Het is een voordeel dat ik dinsdag heb gewonnen, het geeft me namelijk vertrouwen. Voor Novak is het ook een voordeel, hij krijgt een nieuwe kans en kan opnieuw een toernooi winnen. Al met al verwacht ik wel dat zijn zelfvertrouwen hoger ligt dan het mijne, aangezien hij enorm veel successen heeft gehad gedurende dit seizoen’’, aldus Federer.

Djokovic favoriet voor vierde titel op rij

Novak Djokovic ATP Finals 2015Bookmakers 888sport verwacht niet dat Djokovic twee keer op rij gaat verliezen van de 34-jarige Federer. De nummer één van de wereld, die wel met 22-21 achter staat in onderlinge ontmoetingen, is aangewezen als de gedoodverfde favoriet @1.37, winst voor Federer staat op 3.20. Mocht Djokovic ook daadwerkelijk winnen, dan is het zijn elfde grote toernooizege van dit jaar.

Rojer nieuwe nummer één van de wereld

Jean Julien Rojer en Horia Tecau sluiten als team het jaar af als het beste dubbelkoppel ter wereld. De Nederlands / Roemeense combinatie rekende in de halve finale voor het eerst in vijf pogingen af met Bob en Mike Bryan. Het werd 6-4 en 6-4 voor Rojer en Tecau.

‘’Deze prestatie voelt natuurlijk erg goed’’, sprak Rojer na afloop van de gewonnen halve finale. ‘’Er stond veel druk op deze wedstrijd voor ons. Het is een droom om de nummer één van de wereld te worden, zeker als je ook voor je eigen vrienden en familie speelt.’’

Rojer en Tecau kunnen vandaag hun topjaar bekronen met de titel tijdens de ATP Finals 2015. Om 16.30 uur neemt het Nederlands / Roemeense duo het op tegen Rohan Bopanna en Florin Mergea. Zij waren in hun halve finale met 2-0 in sets te sterk voor Ivan Dodig en Marcelo Melo.