ATP Finals 2017: Roger Federer begint tournooi met zege

ATP Finals Recordwinnaar Roger Federer is zondag de ATP Finals begonnen met een zege. De zesvoudige winnaar versloeg Jack Sock, die zich als laatste van de acht wist te plaatsen, in twee sets: 6-4 7-6. De finale vindt komende zondag plaats.

De ATP Finals is traditiegetrouw het laatste toernooi van het jaar in het heren enkelspel. Later in november volg nog de finale van het landentoernooi Davis Cup en dan is over twee maanden, vanaf 15 januari 2018, alweer tijd voor de Australian Open. Wie dit jaar sterk eindigt begint vol zelfvertrouwen aan het eerste Grand Slam van het nieuwe jaar.

ATP Finals nog nooit op naam Nadal geschreven

Rafael Nadal ATP Finals betting GettyNaast Federer is Rafael Nadal de voornaamste kanshebber op de titel in de Londense O2 Arena. De Spanjaard heeft het eindejaarstoernooi echter nog nooit op zijn naam geschreven. Dat heeft twee oorzaken, namelijk dat de Spanjaard rond deze tijd van het jaar vaak fysiek uitgeteld is, en dat indoor hardcourt hem niet op het lijf geschreven is. Bij twee van zijn acht vorige deelnames bereikte hij nog wel de eindstrijd, maar al met al is dat een opvallend magere score voor iemand met zo’n machtig palmares.

Bovendien trok Nadal zich twee weken terug uit de masters van Parijs met knieproblemen. Zijn score tegen toptiemanmannen is dit jaar 12-5, wat toch wat verbleekt bij de imposante 11-1 van Federer. Alexander Zverev is de enige andere speler die dit jaar vaker won dan verloor van collega’s in de top tien: 6-5. Kijken we naar de optelsom van gewonnen servicegames plus gewonnen returngames in de laatste tien indoor hardcourtpartijen, dan komt Federer ook uit de bus als favoriet. De enige andere tweeman met een totaalscore van over de 110 procent zijn Grigor Dimitrov en Nadal. Dominic Thiem heeft de zwakste score met 94.

Voorspel en win! Onderaan de odds van Kroon Sport
 

Groep Pete Sampras

In de groep Pete Sampras zitten Nadal, Thiem, Dimitrov en David Goffin. Thiem wordt vermoedelijk laatste en Nadal eerste. Dus dan strijden de Bulgaar en Belg om het resterende ticket voor de halve finale. Goffin heeft echter ook knieklachten en heeft sinds hij terugkwam van een op Roland Garros opgelopen blessure ook erg veel gespeeld.

Groep Boris Becker

In de groep Boris Becker zitten Federer, Zverev, Marin Cilic en Sock. Federer en Zverev zijn duidelijke favorieten om deze groep te overleven. Sock heeft inmiddels al een nederlaag op zak en Cilic heeft sinds de Wimbledonfinale schijnbaar al vakantie genomen.

Wedden op tennis

Roger Federer staat voor de titel op @1.67 bij bookmaker Kroon Sport, gevolgd door Rafael Nadal op @4.50 en Alexander Zverev op @9.00. We tippen dat Zverev minstens de halve finale bereikt op @2.00.