ATP Finals: Novak Djokovic wint ATP World Tour Finals 2015

ATP Finals 2015. Novak Djokovic heeft gisteren voor het vierde jaar op rij de ATP World Tour Finals op zijn naam geschreven. De 28-jarige Serviër was in een mooie finale met 6-4 en 6-3 te sterk voor Roger Federer.

Djokovic sluit het tennisjaar 2015 af met 82 overwinningen en zes nederlagen, waaronder drie tegen Federer. Tot de 11 titels van de nummer één in 2015, behoren drie Grand Slams en een recordaantal in één seizoen van zes Masters 1000-toernooien. Djokovic heeft zijn fenomenale seizoen bovendien afgesloten met vijf toernooizeges op rij.

Met zijn vijfde titel bij het officieuze wereldkampioenschap, waar alleen de acht beste spelers van het jaar in actie komen, staat Djokovic op gelijke hoogte met Ivan Lendl en Pete Sampras. Federer is met zes toernooizeges nog altijd recordhouder.

‘’Het was een fantastisch seizoen’’, sprak Djokovic na afloop van zijn titel in Londen. ‘’Buiten het toernooi van Doha heb ik overal in de finale gestaan. Bovendien heb ik voor de vierde keer op rij de World Tour Finals gewonnen, het toernooi waar alleen de beste spelers voor worden uitgenodigd. Voor een bepaalde reden speel ik steeds mijn beste spel na afloop van de US Open.’’

ATP Finals 2015: Geen zesde eindejaarstitel voor Federer

De 34-jarige Federer hoopte gisteren zijn zesde ATP World Tour Finals titel te winnen, maar het lukte de Zwitser niet om twee keer in één week te winnen van Djokovic. Desondanks kijkt ‘The FedExpress’ terug op een geslaagd seizoen.

‘’Ik denk dat dit jaar veel positiefs heeft gebracht’’, vertelde Federer, die op zes eindejaarstitels blijft steken. ‘’Ik heb vooral mijn netspel verbeterd, wat heeft geresulteerd in betere volleys dan voorheen. Daarnaast heb ik ook hard gewerkt aan mijn eerste servicepercentage. Mijn focus ga ik vanaf nu richten op de Australian Open 2016.’’

Dubbeltitel voor Rojer en Tecau

Jean Julien Rojer en Horia Tecau hebben gisteren de ATP Finals 2015 op hun naam geschreven. Het Nederlands / Roemeense duo, dat zich vandaag de nummer één van de wereld mag noemen, was in de finale met 6-4 en 6-3 te sterk voor Rohan Bopanna en Florin Mergea.

‘’We zijn er dit jaar in geslaagd om onze eerste Grand Slam titel te winnen en het jaar te eindigen als nummer één van de wereld’’, vertelde Tecau. ‘’Om belangrijkste doel blijft om ons te verbeteren als team. We communiceren goed op de baan en ook buiten de baan kunnen we alles bij elkaar kwijt. Dat is erg belangrijk in deze sport.’’