ATP Hamburg 2015: Rafael Nadal favoriet voor titel

ATP Hamburg 2015. Rafael Nadal komt deze week in actie op het graveltoernooi in Hamburg. De nummer tien van de wereld wordt gezien als topfavoriet voor de titel en speelt in de eerste ronde tegen Fernando Verdasco.

‘Rafa’ is deze week de hoogst geplaatste speler in de Duitse havenstad. De verdere top drie wordt gecompleteerd door Tommy Robredo en Roberto Bautista-Agut. Deze drie Spanjaarden lijken onderling uit te gaan maken wie er met de titel vandoor gaat.

Nadal weer terug in Hamburg

Voor de huidige nummer tien van de wereld wordt het zijn eerste optreden in Hamburg sinds 2008. De 29-jarige Spanjaard schreef het toernooi toen op zijn naam door achtereenvolgens af te rekenen met Novak Djokovic en Roger Federer.

‘’Ik ben verheugd om weer terug te zijn in Hamburg’’, aldus Nadal. ‘’Ik heb hier sinds 2008 niet meer gespeeld, maar het is een mooie stad en ik heb goede herinneringen aan het toernooi. De twee mooiste wedstrijden die ik hier heb gespeeld waren tegen Carlos Moya in 2003 en Novak Djokovic in 2008.’’

Duitsers hopen op succes op ATP Hamburg 2015

In totaal zijn drie Duitsers rechtstreeks toegelaten in het hoofdschema van het bet-at-home Open 2015. De hoogst geplaatste Duitser is Philipp Kohlschreiber, die voor de tiende keer deelneemt aan dit toernooi. Zijn beste prestatie is een plaats bij de laatste vier, deze behaalde hij vorig jaar.

Naast ‘Kohli’ maken ook wildcardspeler Florian Mayer en Alexander Zverev onderdeel uit van het deelnemersveld. De 18-jarige Zverev moet deze week zijn halve finale plaats van vorig jaar zien te verdedigen, maar is in de eerste ronde gekoppeld aan de als tweede geplaatste Tommy Robredo. Hij trof de Spanjaard zaterdag nog in Bastad en deze wedstrijd ging met 2-0 in sets verloren.

Programma ATP Hamburg 2015 maandag 27 juli

11.30 uur: Taro Daniel – Jerzy Janowicz
13.00 uur: Lucas Pouille – Inigo Cervantes-Huegun
13.30 uur: Florian Mayer – Albert Montanes
15.00 uur: Nicolas Almagro – Albert Ramos