ATP Masters Parijs: Robin Haase en Igor Sijsling in kwalificaties

Robin Haase (ATP-46) en Igor Sijsling (ATP-69) beginnen zaterdag 26 oktober aan hun laatste toernooi van dit tennisseizoen. De Hagenaar en Amsterdammer spelen in de eerste kwalificatieronde van het Masters-toernooi in Parijs. Beide treffen een speler die een stuk lager staat op de wereldranglijst.

Robin Haase – Albert Ramos

Robin Haase begint zijn kwalificatiereeks in Parijs met een wedstrijd tegen Albert Ramos, de nummer 74 van de wereldranglijst. Beide heren beginnen omstreeks 16.00 uur op Court 1 aan hun wedstrijd.

Lange tijd was het nog onzeker of Haase af zou reizen naar Parijs. De Nederlander werd op de vooravond van zijn eerste ronde duel in Basel ziek en verloor mede hierdoor van Vasek Pospisil. Gelukkig is hij voldoende hersteld om zijn opwachting te maken voor de kwalificaties in Parijs.

Voor mij is Haase de grote favoriet voor de overwinning. De nummer één van Nederland zette onlangs in Wenen nog een geweldige serie neer, met onder andere een overwinning op top 10-speler Jo-Wilfried Tsonga.

Igor Sijsling – Maxime Teixeira

Igor Sijsling treft wildcardspeler Maxime Teixeira (ATP-188) in de eerste kwalificatieronde van de BNP Paribas Masters in Parijs. Deze partij staat om 16.00 uur gepland op Court 2.

Sijsling en Teixeira hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, beide heren wonnen één duel. De enige onderlinge confrontatie op een indoorbaan werd een prooi voor de 24-jarige Fransman. Op het indoortoernooi in Cherbourg 2012 gaf de twee jaar oudere Sijsling bij een 4-6 6-4 2-1 achterstand op met een blessure.

Ik denk dat Sijsling zich makkelijk gaat plaatsen voor de tweede en laatste kwalificatieronde. De Amsterdammer beschikt over genoeg wapens op een indoorbaan om Teixeira te verslaan in twee sets.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws