ATP-Masters Shanghai 2013: Lleyton Hewitt – Andreas Seppi

Voormalig nummer één van de wereld, Lleyton Hewitt (ATP-54), is in de openingsronde van het ATP 1000-toernooi in Shanghai gekoppeld aan de Italiaan Andreas Seppi (ATP-22). Beide heren worden om 8.00 uur Nederlandse tijd op de baan verwacht.

Hewitt en Seppi hebben vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld, in drie van deze ontmoetingen stapte de ervaren Australiër als winnaar van de baan. De laatste overwinning van Seppi dateert uit 2008, toen de 29-jarige Italiaan met 3-6 7-6 en 7-6 te sterk was op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Wij verwachten niet dat Seppi de stand gelijkt trekt in onderlinge confrontaties met Hewitt. Ondanks het feit dat de Australiër meer dan dertig plaatsen later staat op de wereldranglijst, is hij onze favoriet in deze eerste ronde partij.

Fernando Verdasco – Ze Zhang

De Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-32) treft local hero Ze Zhang (ATP-271) in de openingsronde van het Shanghai Rolex Masters toernooi in Shanghai. Deze partij staat om 12.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Het is voor de linkshandige Verdasco de vijfde keer dat hij zijn opwachting maakt op dit hardcourttoernooi. Zijn beste prestatie behaalde hij in 2012, toen hij het schopte tot de laatste zestien tennissers. In de derde ronde bleek Marin Cilic met 6-4 1-6 en 4-6 een maatje te groot voor de nu 29-jarige Verdasco.

Van de zes jaar jongere Zhang zijn de verwachtingen niet erg hoog gespannen. Drie eerdere deelname op dit grote toernooi leverde hem nog geen enkele overwinning op. Zijn meeste aandacht zal dit jaar echter uitgaan naar het dubbelspel, waar hij aan de zijde staat van niemand minder dan Roger Federer.

Bookmaker Unibet heeft Verdasco neergezet als topfavoriet in deze partij. Wij zetten zelf in op een straight sets overwinning van de linkshandige tennisser.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws