ATP-tennis: Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker in actie

Op dinsdag 22 juli komen drie Nederlandse heren in actie op het hoogste niveau. Robin Haase speelt zijn eerste ronde partij op het ATP-toernooi in Gstaad, Igor Sijsling komt in actie op het graveltoernooi in Umag en Thiemo de Bakker is als lucky loser toegelaten tot het hoofdschema in Atlanta.

Robin Haase – Aleksandr Nedovyesov

Robin Haase (ATP-51) is de eerste Nederlander die vandaag in actie komt. Om 12.00 uur speelt hij op het center court tegen Aleksandr Nedovyesov, de nummer 99 van de wereld.

Haase maakt voor de tweede keer zijn opwachting op het Crédit Agricole Suisse Open Gstaad toernooi. Vorig jaar schopte de Hagenaar het zelfs tot de finale, waarin hij nipt verloor van Mikhail Youzhny. Hij heeft deze week dus de nodige punten te verdedigen, om een terugval op de wereldranglijst te voorkomen.

Hoewel de head-to-head tussenstand niet in het voordeel is van Haase, verwacht ik wel dat hij zich probleemloos plaatst voor de laatste zestien spelers in Gstaad.

Igor Sijsling – Julian Reister

De 26-jarige Igor Sijsling (ATP-76) is op het Vegeta Croatia Open Umag toernooi gekoppeld aan Oosterbuur Julian Reister (ATP-125). De twee heren worden om 16.30 uur op de baan verwacht.

‘Sijs’ en Reister stonden één keer eerder tegenover elkaar. Op een Challenger-toernooi in Aachen 2010 was het Sijsling die een ruime overwinning boekte op Reister. Of de Amsterdammer ook vandaag als winnaar van de baan stapt is nog maar de vraag. Op de afgelopen vijf toernooien slaagde hij er niet één keer in om de openingsronde te overleven.

Bookmaker Unibet heeft mede hierdoor de lager geklasseerde Reister aangewezen als favoriet in deze wedstrijd. De 28-jarige Duitser won dit jaar veertien van zijn vijfentwintig gravelwedstrijden en dit leverde één Challenger-titel op.

Thiemo de Bakker – Steven Diez

Thiemo de Bakker (ATP-142) sluit de Nederlandse tennisdag af met een wedstrijd tegen Steven Diez (ATP-265). Deze partij staat om 20.30 uur Nederlandse tijd gepland op het BB&T Open in Atlanta.

Opmerkelijk is dat De Bakker en Diez gisteren ook al tegenover elkaar stonden op dit hardcourttoernooi. In de beslissende kwalificatieronde was het Diez die won, na opgave van De Bakker. Onze landgenoot was, door een groot aantal afmeldingen, als lucky loser al zeker van een plaats in het hoofdtoernooi.

Mocht De Bakker zich plaatsen voor de tweede ronde, dan wacht een ontmoeting met de als tweede ingeschaalde Kevin Anderson. Anderson is verliezend finalist van 2013 en geniet in de eerste ronde van een bye.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijden met Nederlandse deelnemers een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.