ATP-toernooi Newport 2013: Igor Sijsling – Matteo Viola

Sijsling APImagesIgor Sijsling (ATP-55) maakt vandaag zijn rentree op de ATP-Tour. De Nederlander, die een voorhoofdsholte-ontsteking had, gaat het opnemen tegen Matteo Viola (ATP-144). Deze wedstrijd staat om 17.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Na afloop van Wimbledon heeft Sijsling een korte rustperiode ingelast, zodat hij kon herstellen van zijn voorhoofdsholte-ontsteking. Dit wil niet zeggen dat de Nederlander helemaal stil heeft gezeten naar aanloop van het Amerikaanse grastoernooi. Voor de Duitse Bundeslige heeft Sijsling twee wedstrijden gespeeld, die hij beide wist te winnen.

De Italiaan Viola is momenteel bezig aan een van de mindere jaren uit zijn carriére. Hij verloor tot dusver 21 van zijn in totaal 34 wedstrijden. Vooral de statistieken op gravel, normaal zijn favoriete ondergrond, zijn ver onder de maat. In acht toernooien wist hij slechts één keer de eerste ronde te overleven.

Voor de ontmoeting met Viola lijkt Sijsling de grote favoriet. Mocht de als derde geplaatste Nederlander ook daadwerkelijk winnen, dan plaatst hij zich voor het eerst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Newport. Vorig jaar verloor ”Sijs” in de eerste ronde van Nishikori.

Overige wedstijden dinsdag 9 juli

Naast de wedstrijd tussen Sijsling en Viola, staan er nog een aantal interessante wedstrijdne op het programma op de Hall of Fame Tennis Championships:

17.00 uur Nederlandse tijd: Matosevic – Sock
18.20 uur Nederlandse tijd: Querrey – Smyczek
19.40 uur Nederlandse tijd: Hewitt – Ebden
21.00 uur Nederlandse tijd: Mahut – Williams

Deze wedstrijden zijn live te volgen via Unibet TV.

Verdien geld dankzij Sijsling

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Sijsling en Viola, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws