ATP-toernooi Umag 2013: Thiemo de Bakker en Boy Westerhof in actie

De Bakker APImagesThiemo de Bakker (ATP-108) en Boy Westerhof (ATP-236) maken vandaag hun opwachting op het ATP 250-toernooi in Umag. De Bakker speelt in de eerste ronde tegen Dmitry Tursunov (ATP-61), terwijl Westerhof in de laatste kwalificatieronde uitkomt tegen Boris Pashanski (ATP-199).

Thiemo de Bakker – Dmitry Tursunov

Thiemo de Bakker staat in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Umag tegenover de 30-jarige Rus Dmitry Tursunov. Beide heren verschijnen om 20.00 uur op het Centre Court om hun partij af te werken. Live beelden worden beschikbaar gesteld door Unibet TV.

De Bakker en Tursunov hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld, dit was op het ATP-toernooi van Zagreb 2009. In de eerste kwalificatieronde van dit indoorevenement was de 30-jarige Rus met 7-5 en 7-6 te sterk voor de zes jaar jongere Nederlander.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst, is De Bakker de aangewezen favoriet. De Nederlander won onlangs op gravel al van top 10-speler Tomas Berdych.

Boy Westerhof – Boris Pashanski

De 27-jarige Boy Westerhof speelt vandaag zijn beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Boris Pashanski, de nummer 199 van de wereld. Deze partij begint om 17.00 uur.

Westerhof, die nog nooit het hoofdschema van een ATP-toernooi bereikte, won dit jaar acht van zijn vijftien gravelpartijen. Zijn beste resultaat is een finale van een Future-toernooi, die hij verloor van Kimmer Coppejans.

Tegenstander Pashanski won slechts vier gravelwedstrijden dit jaar, waaronder twee tijdens dit kwalificatietoernooi. In maar liefst negen toernooien strandde de Serviër al in de eerste ronde. Zijn beste prestatie in Umag is een tweede ronde, deze behaalde Pashanki in 2008.

Pashanski wordt, ondanks zijn matige prestaties op gravel dit jaar, door Unibet gezien als de grote favoriet. Het is aan Westerhof om aan te tonen dat hij kan winnen van een top 200-speler.

Verdien geld dankzij De Bakker

Naast het volgen van de wedstrijd tussen De Bakker en Tursunov, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws