ATP Umag 2015: Dominic Thiem – Gael Monfils

ATP Umag 2015. Gael Monfils (ATP-17) staat vandaag voor de zesde keer in de halve finale van een ATP-toernooi. Om de ATP Umag finale te bereiken moet hij zien af te rekenen met Dominic Thiem, de nummer 26 van de wereld.

De als eerst geplaatst Monfils overleefde gisterenavond de zware kwartfinalewedstrijd tegen Philipp Kohlschreiber. ‘’Ik ben erg blij met de manier waarop ik heb gespeeld. Er was een mooie sfeer en ik kijk uit naar mijn halve finale van zaterdag’’, aldus de Fransman na afloop.

De talentvolle Thiem trof in de kwartfinale Andreas Haider-Maurer, afgelopen weekend nog zijn ploeggenoot tijdens de Davis Cup interland tussen Oostenrijk en Nederland. Haider-Maurer moest in deze wedstrijd bij een 6-7 6-1 3-0 achterstand opgeven met een blessure aan zijn linkerknie.

Eerste ontmoeting tussen Monfils en Thiem

‘La Monf’ en Thiem beginnen vanavond aan hun eerste onderlinge wedstrijd. Beiden presteren dit jaar goed op het gemalen baksteen en wisten al twaalf wedstrijden te winnen. Monfils had hier zestien wedstrijden voor nodig en de jonge Oostenrijker negentien wedstrijden.

Op basis van de plaats op de wereldranglijst en voorgaande prestaties lijkt Monfils de grootste kanshebber voor een plaats in de finale van morgen. Mocht de Fransman ook daadwerkelijk winnen dan gaat hij morgen spelen tegen de winnaar van het duel tussen Roberto Bautista-Agut en Joao Sousa.

Programma ATP Umag zaterdag 25 juli

17.30 uur: Roberto Bautista-Agut – Joao Sousa
20.00 uur: Dominic Thiem – Gael Monfils

Kijk hier live naar de wedstrijden op het ATP Umag 2015!

ATP Bastad: Tommy Robredo – Alexandr Zverev

Tommy Robredo (ATP-21) kan zich vandaag voor het eerst sinds 2008 weer plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in Bastad. De 33-jarige Spanjaard neemt het om 13.00 uur op tegen de talentvolle Alexandr Zverev (ATP-123).

Tweevoudig winnaar Robredo bereikte de halve finale via een straight sets overwinning op Paul-Henri Mathieu. Eerder won hij ook al in twee sets van landgenoot Albert Ramos. De pas 18-jarige Zverev bereikte de laatste vier via Julian Reister, Juan Monaco en Thomaz Bellucci. Met het bereiken van de halve finale keert Zverev komende week weer terug in de top 100 van de wereld.

De bookmakers hebben Robredo aangewezen als favoriet voor een plaats in de finale. De ervaren gravelbijter stond in zijn carrière nog niet eerder tegenover Zverev, die zich voor het eerst kan plaatsen voor een ATP-finale.

Programma ATP Bastad zaterdag 25 juli

13.00 uur: Tommy Robredo – Alexandr Zverev
14.30 uur: Pablo Cuevas – Benoit Paire

Kijk hier live naar de wedstrijden op het ATP Bastad 2015!