Australian Open 2014: Chinezen Wu Di en Hao Chen Tang winnen wildcard

Di Wu en zijn landgenote Hao Chen Tang maken in januari hun opwachting op de Australian Open 2014. Wu en Cheng Tang wonnen het Aziatisch/Oceanische wildcardtoernooi, waardoor ze zeker zijn van een plaats in het hoofdtoernooi van het eerste ‘Slam’ toernooi van 2014.

Wu was in de finale van het kwalificatietoernooi met grote cijfers te sterk voor Ze Zhang, het werd 6-0 en 6-3 voor de huidige nummer 207 van de wereld. Dankzij deze ruime overwinning mag de 22-jarige Chinees voor de tweede keer deelnemen aan de Australian Open. Dit jaar maakte Wu zijn debuut op het hardcourtevenement in Melbourne, hij verloor in de eerste ronde van Ivan Dodig.

Het ticket bij de vrouwen werd gewonnen door Hao Chen Tang, de nummer 467 van de WTA-ranglijst. De pas 19-jarige qualifier won in de finale van Risa Ozaki uit Japan. Voor Tang, die dit jaar niet verder kwam dan één kwartfinale op een ITF-toernooi, wordt het haar debuut op een Grand Slam toernooi.

Acht wildcards beschikbaar voor Australian Open

In totaal zijn er nog acht wildcards te vergeven voor het hoofdtoernooi van de Australian Open 2014. Vier tickets mogen willekeurig uitgedeeld worden, de anderen worden verdeeld over verschillende landen. Onder andere Frankrijk en de Verenigde Staten mogen één wildcard toewijzen aan een tennisser die zich niet heeft weten te plaatsen voor het eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar.

Tennisgeweld in Down Under

Van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014 vindt op de hardcourtbanen in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is, is een weddenschap plaatsen op tenniswedstrijden van de Australian Open 2014. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws