Australian Open 2014: Prijzengeld gaat opnieuw fors omhoog

De organisatie van de Australian Open heeft bekend gemaakt dat het prijzengeld komend jaar opnieuw stijgt. In vergelijking met de laatste editie is het prijzengeld met 2,1 miljoen euro verhoogd. Dat betekent dat de tennissers in januari in totaal 22,9 miljoen euro mogen verdelen.

In de zomer van 2012 dreigde een groot aantal tennissers van de ATP-Tour om het eerste Grand Slam Toernooi van het jaar te boycotten. Ze vonden dat het prijzengeld niet goed werd verdeeld. Tennissers die al in de eerste ronde verloren, kregen in verhouding veel te weinig prijzengeld uitgekeerd.

“We zeiden het afgelopen jaar al en we geloven er nog steeds in… deze ongelooflijke atleten verdienen elke cent. We willen er dan ook alles aan doen om het leven van een proftennisser meer de moeite waard te maken”, aldus Craig Tiley namens de organisatie van ”Aussie Open”.

Naast een stijging van het prijzengeld, vinden er ook een aantal veranderingen plaats op het tennispark waar de Australian Open gehouden worden. De grootste verandering is de metamorfose van de Margareth Court Arena, het voormalige Court One.

Uitkijken naar deelname Nadal

Tiley liet ook weten erg uit te kijken naar de terugkeer van Rafael Nadal in Melbourne. De 27-jarige Spanjaard kende dit jaar een sterke comeback met negen titels, waaronder Roland Garros en de US Open.

”Rafa heeft een erg succesvol jaar en maakt een goede kans op zijn tweede titel op de Australian Open”, aldus Tiley. ”Het zal echter zwaar worden om titelverdediger Novak Djokovic te verslaan, aangezien hij zich thuis voelt in de Rod Laver Arena. Daarnaast komt ook drievoudig verliezend finalist Andy Murray terug van zijn blessure en mag Roger Federer nooit uitgesloten worden als eindwinnaar.”

Australian Open 2014

Het Australian Open 2014 tennis toernooi zal gehouden worden van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.