Australian Open 2014: Rafael Nadal oppermachting tegen Roger Federer

Rafael Nadal heeft zich zojuist geplaatst voor de finale van de Australian Open 2014. De 27-jarige Spanjaard was oppermachtig in zijn halve finale tegen Roger Federer. Na bijna tweeënhalf uur tennis stapte ‘Rafa’ met een 7-6 6-3 en 6-3 overwinning van de baan.

In de eerste set ging de wedstrijd erg gelijk op, al moest Federer wel tot twee keer toe breakkansen van Nadal wegwerken. In de tiebreak die voor de beslissing moest zorgen, liep Nadal snel uit naar een 5-1 voorsprong. Federer kwam nog terug tot 5-4, maar kon niet voorkomen dat Nadal de set uitserveerde.

In het tweede bedrijf slaagde Nadal er bij een 3-2 voorsprong in om voor het eerst in de partij een break te forceren. Bij 5-3 kwam de Spanjaard nog even in de problemen, maar met vier punten op rij zorgde hij ervoor dat hij op een 2-0 voorsprong kwam in sets.

Met een mooie voorsprong op zak kon ‘Rafa’ de derde set vrijuit spelen en dit zorgde voor een vroege break. Federer slaagde er nog in om 2-2 te maken, maar liep in het vervolg achter de feiten aan. Bij 5-3 verzilverde Nadal op de service van Federer zijn tweede wedstrijdpunt en mag zodoende zondag terugkeren voor de Australian Open finale.

Negentiende Grand Slam finale voor Nadal

Nadal staat zondag 26 januari voor de negentiende maal in een Grand Slam finale. De 27-jarige Spanjaard staat hiermee op een gedeeld tweede plaats met Ivan Lendl, de huidige trainer van Andy Murray. Koploper in het klassement is Roger Federer met vierentwintig ‘Major’ finales.

Twee keer eerder stond ‘Rafa’ in de finale van de Australian Open. Zijn eerste finale speelde hij in 2009 tegen Roger Federer. Deze partij wist hij in vijf sets te winnen. Drie jaar later lukte het Nadal opnieuw om de eindstrijd te halen, ditmaal verloor hij in zes uur van Novak Djokovic. Deze partij wordt gekenmerkt als een van de beste Grand Slam finales ooit.

Win officiële Australian Open 2014 Goodies!

Altijd al in het bezit willen komen van een officiële spelers handdoek of een officieel programmaboek van de Australian Open? Doe dan tussen woensdag 22 januari en zondag 26 januari mee aan onze GrandSlamToernooi.nl Competition! Lees voordat je meedoet eerst even de spelregels goed door in het artikel op onze website!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014