Australian Open 2014: Thiemo de Bakker – Alessandro Giannessi

Thiemo de Bakker (ATP-146) werkt op vrijdag 10 januari zijn tweede kwalificatiewedstrijd af op de Australian Open 2014. De Hagenaar gaat het opnemen tegen Alessandro Giannessi (ATP-305) uit Italië. Deze partij staat om 00.00 uur Nederlandse tijd gepland in Melbourne.

De 25-jarige De Bakker en twee jaar jongere Giannessi stonden één keer eerder tegenover elkaar. Deze ontmoeting vond vorig jaar plaats in de kwalificaties van het Masters-toernooi in Rome. De Nederlander had in deze partij weinig moeite met Giannessie en stapte met een 6-1 en 6-4 overwinning van de baan.

De Bakker favoriet voor plaats in derde ronde

Ik verwacht dat De Bakker zich in straight sets gaat plaatsen voor een plaats in de derde en beslissende kwalificatieronde op de Australian Open 2014. Bookmaker Unibet noteert 1.25 voor een overwinning van de Nederlander. Op een verrassing van Giannessi staat een odd van 3.80.

Rus en Hogenkamp klaar op Australian Open

Voor Arantxa Rus en Richel Hogenkamp heeft de Australian Open 2014 welgeteld één dag geduurd. De twee Nederlandse dames verloren al in de eerste kwalificatieronde van het eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar.

De 23-jarige Rus verloor in de openingsronde met 6-3 en 6-4 van Ekaterina Bychkova. In de tweede set kwam de speelster uit Monster op een 4-1 voorsprong, maar ze verloor in het vervolg maar liefst vijf games op rij.

Hogenkamp verloor met 6-1 en 7-6 van Ana Vrljic, ze was erg teleurgesteld na afloop van haar wedstrijd. ”Vooral over de manier hoe het verlies tot stand kwam en de manier waarop ik stond te spelen. Voor een tennisser bestaat er namelijk niets ergers dan geen gevoel hebben in je slagen. Als je kijkt hoe ik bepaalde ballen miste, dan leek het haast wel of ik twee weken geen bal heb aangeraakt.”

Australian Open 2014

Australian Open 2014 wordt gehouden van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom dit eerste ‘Slam’ toernooi van het jaar.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014