Australian Open 2018: Wie knalt in 2018 het hardst uit de startblokken?

Australian Open 2018. Het waren de oudjes die in 2017 de kar van het mannentennis trokken. Roger Federer en Rafael Nadal wonnen elk twee grand slams en de Spanjaard pakte weer de leiding op de ranglijst, op de voet gevolgd door de Zwitser. Maar wie zal het nieuwe seizoen domineren?

Over vier maanden begint de eerste van de vier traditionele majors, het Australian Open. Dit seizoen heeft nog twee Masters in petto en het eindjaarstoernooi, de World Tour Finals.

Next Gen ATP Finals

Alexander ZverevEen nieuw evenement dat vlak daarvoor wordt gehouden is de Next Gen ATP Finals, een toernooi met de acht hoogst gerangschikte spelers onder de 21 jaar, al lijkt het er op dat Alexander Zverev absent zal zijn, want hij is ook geplaatst voor de WTF.

Hoe dan ook, er komen dus nog een paar momenten waarop de kanonnen van de tenniselite elkaar weer gaan ontmoeten en tussendoor zijn er de nodige 500- en 250-punten toernooien. Toch leeft er na de US Open altijd wel het gevoel dat de belangrijkste verhalen van het seizoen al zijn geschreven, zeker nu Nadal stevig op een staat en Federer te weinig zal spelen om die positie te doen wankelen. Andy Murray en Novak Djojovic zien we dit jaar vermoedelijk niet meer in actie, Stan Wawrinka evenmin.

Australian Open 2018 clash dertigers en begin twintigers

Zo bekeken is het Australian Open pas de eerstkomende afspraak waarop we echt alle toppers op de baan krijgen. Meer dan ooit lijkt het in 2018 een clash te worden tussen de dertigers en begin twintigers. Daar tussenin zit de de “verloren generatie” van spelers die nu tussen de 25 en 30 zijn. Van hen heeft alleen Marin Cilic een grand slam gewonnen en het ziet er voor generatiegenoten als Grigor Dimitrov, Milos Raonic en Kei Nishikori vrij somber uit. Want ze leggen het keer op keer af tegen de big four, terwijl talenten als Zverev, Andrey Rublev en de nieuwe sensatie Denis Shapovalov zeer rap progressie maken. En daarachter klopt alweer een jongere gast op de deur, de net zeventienjarige Félix Auger-Aliassime die al twee challengers won.

Wedden op Australian Open 2018

Wie zet de toon van het tennisjaar 2018? In 2017 legde Federer down under de basis voor een magnifieke comeback. Hij staat op @4.05 bij bookmaker Mr Green om zijn titel te verlengen, gevolgd door @4.15 voor Rafael Nadal, @4.55 voor Novak Djokovic en @4.60 voor Andy Murray. Lees ook: wedden op tennis.