Australian Open kwalificaties 2017: Radek Stepanek topseed

Australian Open 2017. Op de hartcourtbanen van Melbourne Park worden woensdag 11 januari de eerste wedstrijden afgewerkt. Vandaag begint namelijk het kwalificatietoernooi bij de heren. 128 tennissers maken onderling uit wie één van de 16 plaatsen bemachtigd voor de main draw.

De inmiddels 38-jarige Radek Stepanek is de hoogst geplaatste speler in het kwalificatietoernooi. De ervaren Tsjech was jarenlang automatisch verzekerd van een plaats in het hoofdschema, maar is zover gezakt op de ATP-ranglijst dat hij voortaan veroordeeld is tot het spelen van het kwalificatietoernooi. Mocht Stepanek de main draw halen, dan is het zijn veertiende Australian Open.

Kwalificaties Australian Open 2017

Naast Stepanek zijn ook andere bekende namen actief in het kwalificatietoernooi. Zo probeert Vasek Pospisil een plaatsje te bemachtigen. De 26-jarige Canadees is de voormalig tennis nummer 25 van de wereld en moet nu zien af te rekenen met Uladzimir Ignatik uit Wit-Rusland.

Ook Tobias Kamke, Joao Souza en Lukas Lacko komen in actie tijdens het kwalificatietoernooi van de Australian Open 2017.

Nederlanders op Australian Open

Opvallend genoeg proberen geen Nederlandse heren een plaats af te dwingen via de kwalificaties. In de voorgaande jaren waren bijvoorbeeld Thiemo de Bakker en Igor Sijsling wel meerdere malen actief in Melbourne. Hierdoor is Robin Haase, die deze week speelt in het ATP-toernooi van Auckland, de enige Nederlander in het heren enkelspel.

Kiki Bertens, die zich in Hobart voorbereid voor het eerste Grand Slam toernooi van het jaar, wordt mogelijk wel vergezeld in het damestoernooi. In totaal maken vijf Nederlandse dames kans op één van de kwalificatieplaatsen. Dit zijn: Richel Hogenkamp, Michaela Krajicek, Quirine Lemoine, Lesley Kerkhove en Arantxa Rus. Vandaag zal de loting plaatsvinden en weten de Nederlandse dames welke weg zij af moeten leggen richting de main draw.

Voorspellingen tennis

Het hoofdtoernooi van de Australian Open 2017 vindt plaats van 16 januari tot en met 29 januari. Het definitieve speelschema is nog niet bekend, maar toch is het al mogelijk om in te zetten op je favoriete spelers.

Bij de heren lijkt Andy Murray de grootste kanshebber voor voor de eindzege. Een eerste titel voor de Brit staat genoteerd voor 2.50 bij bookmaker 888sport. Novak Djokovic @2.75 wordt gezien als zijn grootste concurrent. In het vrouwentoernooi is Serena Williams @3.75 de gedoodverfde favoriet, gevolgd door titelverdedigster Angelique Kerber @4.50. Lees ook: wedden op tennis.