Australian Open live stream: Novak Djokovic – Stan Wawrinka

Australian Open 2015. De laatste halve finale in het herentoernooi gaat tussen Novak Djokovic (ATP-1) en titelverdediger Stanislas Wawrinka (ATP-4). Deze partij gaat vrijdag 30 januari om 07.30 uur Nederlandse tijd van start op de Australian Open in de Rod Laver Arena.

Kijk hier live naar de halve finale Novak Djokovic – Stan Wawrinka.

Djokovic plaatste zich voor de halve finale via een straight sets overwinning op servicekanon Milos Raonic. Eerder won hij al van Aljaz Bedene, Andrey Kuznetsov, Fernando Verdasco en Gilles Muller. Wawrinka won op weg naar de halve finale van Marsel Ilhan, Marius Copil, Jarkko Nieminen, Guillermo Garcia-Lopez en Kei Nishikori.

Djokovic favoriet voor nieuwe finaleplaats

De 27-jarige Djokovic en twee jaar oudere Wawrinka beginnen morgen aan hun 23e onderlinge wedstrijd. De huidige stand is 19-3 in het voordeel van Djokovic. Onder deze wedstrijden vallen ook twee legendarische confrontaties op de laatste twee edities van de Open Australische Kampioenschappen. De eerste werd met 12-10 in de vijfde set beslist door Djokovic, vorig jaar was ‘Stan the Man’ met 9-7 de sterkste in de laatste set.

Op basis van de voorgaande confrontaties en de huidige vorm lijkt Djokovic licht in het voordeel tegen de Zwitser. Mocht ‘Nole’ ook daadwerkelijk winnen dan staat hij voor de vijfde keer in de finale en houdt hij zich op zijn begeerde vijfde Australian Open titel.

Williams en Sharapova in damesfinale Australian Open

Serena Williams en Maria Sharapova hebben zich geplaatst voor de grote finale van de Australian Open 2015. Topseed Williams won in straight sets van Madison Keys en Sharapova rekende gemakkelijk af met Ekaterina Makarova.

Twee keer eerder stonden Williams en Sharapova tegenover elkaar in Melbourne. Beide ontmoetingen, in 2005 en 2007, werden met 2-0 in sets gewonnen door de Amerikaanse. ‘Masha’ krijgt zaterdag 31 januari vanaf 09.30 uur Nederlandse tijd de kans om revanche te nemen voor deze nederlagen.

De totale head-to-head stand is 16-2 in het voordeel van Williams, die wel enige druk voelt. ‘’Iedereen verwacht dat ik wel even ga winnen van Maria, maar ze speelt ongelooflijk goed. Ze lag bijna uit het toernooi, maar is sterk teruggekomen en lijkt iedere wedstrijd weer beter te spelen’’, aldus Williams.

Programma Australian Open

Heren halve finale
30 januari 2015
07:30 uur: Novak Djokovic – Stanislas Wawrinka

Dames finale
31 januari 2015
09:30 uur: Serena Williams – Maria Sharapova