Australian Open live: Noah Rubin – Roger Federer | exit Robin Haase

Robin Haase heeft in de eerste ronde van de Australian Open 2017 verloren van de Duitser Alexander Zverev. En dat was onnodig, zo vindt de Hagenaar ook zelf: “Ik heb het aan mezelf te wijten.” Het werd 6-2, 3-6, 5-7, 6-3, 6-2.

Roger Federer treedt komende nacht (ca. 3.30 uur) in de tweede ronde van het Australian Open aan tegen Noah Rubin. De twintigjarige Amerikaan speelt pas zijn derde Grand Slam. Voor Federer is dit alweer achttiende deelname op rij aan deze major “down under”.

Robin Haase uitgeschakeld op Australian Open

In Hisense Arena kwam Robin Haase op 2-1 in sets voorsprong en in de vierde set kreeg hij zelfs tweemaal de kans op een dubbele break voorsprong. Het lukte echter niet en Alexander Zverev kon het tij voor zichzelf keren. Na de 3-2 in vierde set speelde Haase een slechte servicegame en Zverev stoomde door naar setwinst. Ook de vijfde set was voor de Duitser.

Alexander Zverev wordt gezien als een van de grote talenten voor de komende jaren, maar moest toch bijna het onderspit delven tegen Haase. Sloeg hij eerst gefrustreerd zijn racket kapot, later was daar de opluchting over de nipte ontsnapping.

Robin Haase baalt van het verlies: “Het was een goede wedstrijd, maar omdat ik die kansen op een dubbele break in de vierde set miste, zit ik hier toch met het gevoel van: dit is een gemiste kans. Robin Haase Australian Open 2017 GettyIn de tweede set ging het gelijk op en toen zag je dat hij ook niet zo zeker was van zijn zaak. Toen werd ik onrustig en dan merk je dat je meer fouten gaat maken. In mijn hoofd was het bij wijze van spreken al 3-0.”

Zie hier de uitslagen en programma voor vandaag: speelschema Australian Open.

Noah Rubin – Roger Federer

Federer is wereldwijd geliefd. Toch zal Melbourne een net wat specialer plekje in zijn hart hebben. Hier won hij in 2004 zijn tweede Grand Slam, nadat hij in de zomer van 2003 triomfeerde op Wimbledon. Het betekende de bevestiging van zijn doorbraak en legde het fundament voor zijn briljante 2004, een van de beste jaren die een tennisser ooit heeft gehad. Toen begonnen de jaren waarin de Zwitser zo ongeveer in elke slamfinale verscheen.

Maar inmiddels is Roger Federer een 36-jarige vader van twee tweelingen. Plezier in tennis heeft hij nog onverminderd, maar zijn lichaam heeft er tegenwoordig meer moeite mee dan zijn geest. Zo miste hij de tweede helft van 2016, nadat hij eerder dat jaar een knieblessure opliep (bij het in bad doen van de kids) die na een tuimeling op de tennisbaan verergerde.

Format Australian Open net te lang

Laat er echter geen misverstand over bestaan dat het piekniveau van Federer nog steeds wereldtop is, ook al is hij op de ATP ranking gezakt naar plek zeventien. Wat de maestro de afgelopen jaren dwars zit is het speelformaat van Grand Slams, waarin het om best of five sets gaat. Dat is simpelweg net wat te lang voor Fed. Niet toevallig verloor hij zijn laatste wedstrijd op topniveau, de halve finale van Wimbledon 2016, in een vijfsetter van Raonic. Hij gaf een 1-2 voorsprong in sets prijs.

Rubin heeft zich door drie kwalificatieduels heen moeten vechten en was in de openingsronde van de Australian Open na vijf sets de bedwinger van Bjorn Fratangelo. Dat is veel tennis in korte tijd voor de onervaren Amerikaan. De nummer 200 van de wereld speelde nog maar acht keer tegen mannen uit de top 100 en won driemaal. Wel verraste hij vorig jaar hier in de eerste ronde Benoit Paire.

Je kunt de wedstrijd live streaming kijken bij Kroon Sport.

Voorspellingen Australian Open

Wedden op tennis? De bookmakers doen alsof het nog 2007 is en zetten 1.04 op winst van Roger Federer. Noah noteert 13.00. Hij zal misschien geen set winnen, maar zal de match toch spannend genoeg kunnen maken zodat er minstens 31 games nodig zijn. De over 30,5 games weddenschap noteert bij bookmaker 888sport 2.08. Geloof je dat Federer nog een Slam in zich heeft, pak dan de 6.00 bij de goksites op een plek bij de laatste vier.