Australian Open 2018: Kan Roger Federer zijn titel verdedigen?

Australian Open 2018. Roger Federer begint op maandag 15 januari 2018 als titelverdediger aan het eerste Grand Slam toernooi van het nieuwe tennisseizoen. Is de Zwitser in staat om zijn titel met succes te verdedigen?

Dit jaar begon ‘The FedExpress’ met een wedstrijd tegen voormalig top 10-speler Jurgen Melzer. De Oostenrijker werd in vier sets aan de kant gezet. Vervolgens wist Federer in straight sets af te rekenen met Noah Rubin en Tomas Berdych.

Australian Open 2018 Roger Federer

In de vierde ronde werd de Zwitser voor het eerst getest. Kei Nishikori wist er 2-2 in sets van te maken, maar moest uiteindelijk met 6-3 in de vijfde set buigen. In de kwartfinale trof Federer de verrassing van het toernooi, Mischa Zverev. De oudere broer van top 5-speler Alexander werd met 3-0 aan de kant gezet.

Net als in de vierde ronde, moest er ook in de halve finale een vijfsetter afgewerkt worden. Landgenoot en goede vriend Stan Wawrinka kwam terug van een 2-0 achterstand, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de grote meester.

In de finale stond Roger Federer tegen zijn eeuwige rivaal, Rafael Nadal. Ook dit duel mondde uit tot een waar spektakelstuk, waarin de volledige vijf sets gespeeld moesten worden. Federer bleek hierin de sterkste en won zo zijn vijfde titel in Melbourne.

Concurrenten liggen op de loer

Gezien zijn titel van dit seizoen zullen de meeste ogen gericht zijn op Federer. Toch lijkt de inmiddels 36-jarige Zwitser niet de enige kanshebber op de titel. Ook Rafael Nadal behoort tot de favorieten. ‘Rafa’ won dit jaar de titel op Roland Garros en was onlangs ook de sterkste tijdens de US Open. Bovendien is de Spanjaard weer de nummer één van de wereld.

Daarnaast hebben we Novak Djokovic en Andy Murray Nog. De Serviër en Brit waren de lange tijd de twee beste spelers van de wereld, maar hebben wegens blessureleed een pas op de plaats moeten maken. Toch zullen ze, wanneer ze weer fit zijn, er alles aan gaan doen om weer een Grand Slam titel in de wacht te slepen.

Alexander Zverev

Buiten de traditionele top vier zijn er ook diverse talenten die wachten op hun eerste grote triomf. Een van deze spelers is Alexander Zverev. De 20-jarige Duitser kende in 2016 zijn grote doorbraak en won dit jaar meerdere ATP-toernooien. Toch moet ‘Sasha’ nog wachten op zijn eerste finaleplaats op een Grand Slam toernooi. Wie weet is de Australian Open 2018 hier de uitgelezen mogelijkheid voor.