Australian Open Tennis begint in januari 2013

Australian Open 2013Over vier weken gaat in Melbourne de Australian Open Tennis van start. GrandSlamToernooi.nl wil met u vooruitblikken op dit eerste Majortoernooi van 2013. Bij de heren zijn Novak Djokovic en Roger Federer de grote favorieten. Victoria Azarenka en Maria Sharapova maken de grootste kans bij de dames. 

Heren

Novak Djokovic en Roger Federer lijken de meeste kans te maken op de titel in Australië.

De huidige nummer één van de wereld, Djokovic, is de titelverdediger op de Open Australische Tenniskampioenschappen. Dit jaar won de Serviër de titel na een zinderende finale tegen Rafael Nadal. Naast zijn titel in 2012, was Djokovic in 2008 en 2011 ook de sterkte in Melbourne.

Djokovic eindigde dit seizoen sterk met een finaleplaats op de US Open Tennis en een overwinning op de ATP World Tour Finals. Dit is natuurlijk geen voorbode op opnieuw een succesvol jaar.

”The FedExpress” wordt ondanks zijn leeftijd, ieder toernooi nog als favoriet bestempeld. De viervoudig winnaar van het toernooi in Australië kwam de afgelopen twee jaar echter niet verder dan de laatste vier.

De Australische tennisfans zullen hun hoop gaan vestigen op Bernard Tomic en Lleyton Hewitt. Tijdens de editie van 2012 wisten beide Australiërs het te schoppen tot de vierde ronde.

Dames

In het damestoernooi worden de finalisten van vorig jaar, Victoria Azarenka en Maria Sharapova, getipt als grootste kanshebbers. Een gevaarlijke outsider voor de overwinning blijft Serena Williams.

De Amerikaanse is vijfvoudig winnares van het Majortoernooi en gaat in 2013 op voor haar zesde overwinning. In de Australian Open 2012 werd Williams verrassend uitgeschakeld in de vierde ronde. Dit jaar zal de ze gebrand zijn om het Australische publiek te verwennen met haar harde slagen.

Australian Open 2013

Het Australian Open 2013 tennis toernooi zal gehouden worden van maandag 14 tot en met zondag 27 januari 2013. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.