Australian Open ‘waterproof’ dankzij renovatie Margaret Court Arena

De Rod Laver Arena en Hisense Arena hadden al de beschikking over een uitschuifbaar dak, hier is inmiddels de Margaret Court Arena bijgekomen. Nu drie stadions de beschikking hebben over een uitschuifbaar dak is de Australian Open officieel ‘waterproof’, meent Graig Tiley, CEO van Tennis Australia.

”Alle plannen voor de Australian Open 2015 zijn momenteel in volle gang en we kijken uit naar de nieuwe opening van de Margaret Court Arena. Het belooft een van de mooiste stadions ter wereld te worden”, vertelde Tiley.

Aanpassing ticketsysteem Hisense Arena

Naast het verbouwen van de stadions, wordt ook het ticketsysteem aangepast. Bezitters van een ticket van de buitenbanen hebben in de eerste acht dagen voortaan toegang tot meer van 9.500 plaatsen in de Hisense Arena. Met deze ontwikkeling wil de organisatie ervoor zorgen dat alle wedstrijden bezocht en gespeeld kunnen worden, zelfs wanneer het twee weken regent in Melbourne.

”We zijn erg trots dat we het enige Grand Slam toernooi zijn met drie uitschuifbare daken op stadions”, aldus Tiley. ”Het MCA heeft zelfs de beschikking over het snelste uitschuifbare dak ooit. Het zal binnen vijf minuten kunnen openen of sluiten.”

Tweede fase start in januari 2015

Met het plaatsen van een dak en het vergroten van de capaciteit tot 7.300 toeschouwers in de Margaret Court Arena zijn de eerste renovaties voltooid. Het tweede deel van renovaties aan Melbourne park starten in januari 2015. Hieronder vallen aanpassingen aan de Rod Laver Arena, een nieuwe toegangsbrug en nieuwe administratieve gebouwen. Dit project bevindt zich momenteel nog in de ontwerpfase.

Australian Open 2015

De Open Australische Tenniskampioenschappen 2015 begint op 19 januari en duurt tot en met 1 februari 2015. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.