Azarenka grootste favoriet Australian Open 2013

Op maandag 14 januari 2013 begint het eerste Grand Slamtoernooi van 2013: de Australian Open Tennis. Twee weken lang gaan 128 speelsters de strijdt met elkaar aan om uiteindelijk de trofee omhoog te mogen houden. De grootste favorieten voor de eindzege zijn Victoria Azarenka, Maria Sharapova en Serena Williams. 

1. Victoria Azarenka

De Wit-Russische tennisster is de huidige nummer één van de wereld. Azarenka kende een uitstekend seizoen waarin ze in negen WTA-finales stond. Zes maal trok ze aan het langste eind. Op de WTA Tour Championships strandde de 23-jarige ”Vikka” in de halve finales.

Azarenka schreef de Australian Open editie van 2012 op haar naam. Op weg naar de finale wist ze te winnen van Heather Watson, Casey Dellacqua, Mona Barthel, Iveta Benesova, Agnieszka Radwanska en Kim Clijsters.

2. Maria Sharapova

Maria Sharapova is de runner up van het toernooi in ”down under” van dit jaar. De 25-jarige Russin won het Grand Slamtoernooi al eens in 2008.

Sharapova zal over anderhalve maand een goede prestatie moeten neerzetten om de verdiende WTA-punten te evenaren. Het is afwachten of de rechtshandige ”Queen of scream” hiertoe in staat is.

3. Serena Williams

Het is geen verrassing dat de inmiddels 31-jarige Serena Williams wordt gezien als favoriete voor de eindzege. De Amerikaanse is vijfvoudig winnares van het Majortoernooi en gaat in 2013 op voor haar zesde overwinning.

In de Australian Open 2012 werd Williams verrassend uitgeschakeld in de vierde ronde. Dit jaar zal de ze gebrand zijn om het Australische publiek te verwennen met haar harde slagen.

De Amerikaanse won aan het eind van dit jaar de US Open Tennis en de WTA Tour Championships. Williams is zodoende haar laatste twaalf WTA-wedstrijden ongeslagen.

Australian Open 2013

Het Australian Open 2013 tennis toernooi zal gehouden worden van maandag 14 tot en met zondag 27 januari 2013. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.