Azarenka opent tegen Kerber in Istanbul

Victoria Azarenka (ATP-1) begint haar TEB BNP Paribas WTA Championships avontuur tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA-5). De wedstrijd tussen de nummer één en vijf van de wereld, zal woensdag 24 oktober om 17.15 uur Nederlandse tijd van start gaan.

De 23-jarige Wit-Russische en één jaar oudere Duitse hebben twee keer eerder een wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Beide partijen wist Azarenka met 2-0 in sets winnend af te sluiten, al lagen de verschillen dicht bij elkaar.

Op het WTA-toernooi in Tokyo, eind september, stond deze wedstrijd ook op het programma. Echter liet Azarenka verstek gaan, waardoor Kerber een vrije doortocht kreeg na de halve finale. De finale bereikte de ”lefty” echter niet, aangezien ze de halve eindstrijd verloor van Radwanska.

Azarenka zal vermoedelijk ook deze derde ontmoeting gaan winnen, gezien haar huidige vorm. De huidige nummer één van de wereld won haar laatste twee toernooien, zonder ook maar één set te verliezen. Niets lijkt meer succes in de weg te staan.

Voorbeschouwing: Agnieszka Radwanska – Maria Sharapova

Voor de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-4) en Russische Maria Sharapova (WTA-2) staat op woensdag 24 oktober de tweede wedstrijd op het programma. De wedstrijd staat om 18.30 uur Nederlandse tijd gepland.

Beide dames begonnen de WTA Championships met een overtuigende zege. Radwanska was met 6-3 6-2 te sterk voor titelverdediger Petra Kvitova. Sharapova won met dezelfde cijfers van Na Li.

Afgaand op de vorige resultaten tussen beide dames, zal Radwanska weinig hoop hebben op een goede afloop. De Poolse nummer vier van de wereld, won slechts twee van haar negen wedstrijden tegen de winnares van 2004.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Na Li

De openingswedstrijd van dag twee zal gaan tussen twee oudgedienden, namelijk de 31-jarige Serena Williams (WTA-3) en de 30-jarige Na Li (WTA-8). Beide dames zullen om 16.00 uur de baan gaan betreden.

Williams won gister haar eerste wedstrijd met 6-4 6-1 en staat zodoende aan kop in groep A. Li kwam nog niet in actie en heeft dus nog geen punten kunnen verdienen in Istanbul.

Op een goed resultaat zal de Chinese echter niet hoeven te rekenen. Haar laatste vier wedstrijden gingen allen verloren tegen de Amerikaanse hardhitter, die ondanks een gebrek wedstrijdritme toch in goede vorm verkeerd.