Azarenka verslaat titelverdedigster Stosur

US Open Tennis 2012Victoria Azarenka heeft dinsdag de halve finales van de US Open bereikt. De Wit-Russische nummer één van de wereld klopte in drie sets titelverdedigster Samantha Stosur: 6-1 4-6 en 7-6. Met het bereiken van de halve finale heeft Azarenka haar eerste plaats op de wereldranglijst veilig gesteld. Ook wanneer ze de US Open Tennis 2012 niet op haar naam schrijft, zal haar naam bovenaan de WTA-lijst te vinden zijn.

Azarenka had aanvankelijk weinig te duchten van haar Australische opponent en won de eerste set overtuigend. Stosur kwam in de tweede set sterk terug en ook in de derde en beslissende set ging de partij lang gelijk op. Op 5-5 kreeg Stosur zelfs nog één breakpunt, maar wist deze niet te benutten. De tiebreak leek vervolgens gemakkelijk naar Azarenka te gaan, aangezien ze snel op een 4-0 voorsprong kwam. De Australische titelverdedigster knokte zich echter knap terug en de stand kwam op 5-5. Op 6-5 kreeg Azarenka haar eerste matchpoint, wat ze gelijk benutte. In de halve finales treft de als eerste geplaatste Azarenka de winnares van de partij tussen Maria Sharapova en Marion Bartoli.

“Ik heb de meeste risico’s genomen en dat is beloond,” zo liet ze na afloop van de partij tegen de Australische titelverdedigster Samantha Stosur weten. “We speelde allebei heel goed, ondanks de druk die steeds meer toenam. Stosur bleef vechten, ondanks de 6-1 achterstand. Ze wilde echt winnen en gaf niks cadeau.”

In de tiebreak van de beslissende derde set trok Azarenka de partij echter naar zich toe. “In een tiebreak moet je risico’s nemen, ondanks de hoge druk. Degene die de meeste durf toont maakt de meeste kans om te winnen. Uiteindelijk was ik dat.”