Azarenka vs Li op WTA Championships

De nummer één van de wereld bij de dames, Victoria Azarenka, speelt vrijdag 26 oktober haar laatste poulewedstrijd wedstrijd op het eindtoernooi van de WTA. De Wit-Russische tennisster zal uitkomen tegen Na Li (WTA-8). De eerste bal zal om 18.30 uur Nederlandse tijd geslagen worden.

Azarenka en Li hebben voorheen acht keer tegen elkaar gespeeld, waarvan beide dames er vier wisten te winnen. In 2012 werden twee van deze acht wedstrijden afgewerkt. In alle twee de gevallen was Azarenka in drie sets de sterkste.

Op een indoorbaan is Azarenka dit jaar nog ongeslagen. De huidige nummer één van de WTA-ranglijst wist alle vijf haar wedstrijden winnend af te sluiten. Dit leverde haar twee weken geleden een WTA-titel in Linz op.

Li speelde dit jaar twee indoortoernooien, namelijk de Hopman Cup en het WTA-toernooi in Parijs. Bij de Hopman Cup sloot ze al haar drie wedstrijden winnend af, in Parijs verloor Li echter al in de eerste ronde.

Het laatste WTA-toernooi waar zowel Azarenka als Li in actie kwam, is het grote WTA-toernooi in Beijing begin oktober. Li werd hier in de halve finale uitgeschakeld door Sharapova, die vervolgens de finale in straight sets verloor van winnares Azarenka. Met de vorm zit het dus wel goed bij de 23-jarige Wit-Russische.

Voorbeschouwing: Samantha Stosur – Maria Sharapova

Samantha Stosur (WTA-9) zal haar TEB BNP Paribas WTA Championships afsluiten met een wedstrijd tegen Maria Sharapova (WTA-2). De wedstrijd zal om 16.00 uur van start gaan.

Sharapova is het toernooi in Istanbul uitstekend begonnen. De Russische nummer twee van de wereld won haar eerste twee wedstrijden in straight sets en maakt dus grote kans op de halve finales. Bovendien wist Sharapova maarliefst tien van de twaalf wedstrijden tegen de Australische te winnen, dus zij is duidelijk de favoriet.

Voorbeschouwing: Sara Errani – Agnieszka Radwanska

Om 17.15 uur Nederlandse tijd zal de partij tussen Sara Errani (WTA-7) en Agnieszka Radwanska (WTA-4) beginnen.

Er staat veel op het spel voor beide dames. De winnares zal namelijk als nummer twee doorgaan naar de halve finales. Afgaande op de voorgaande resultaten tussen de Italiaanse en Poolse, zal Radwanska de grootste kans op de overwinning hebben.