Becker verrast Raonic in Newport

Qualifier Benjamin Becker heeft voor een grote verrassing gezorgd op de Campbell’s Hall of Fame Tennis Championships. De 31-jarige Duitser was met 6-3 en 6-3 te sterk voor de als derde geplaatste Milos Raonic. Voor de lange Canadees zit het ATP-toernooi in Newport er al na de tweede ronde op.

Beide heren serveerde matig, maar dit leverde niet veel breakkansen op. Vooral de service van Raonic haperde, hij sloeg slechts 50% van zijn eerste opslagen in. Ook behaalde hij maar 65% van de punten op deze eerste opslag. Becker won 31 van de 35 punten op zijn eerste service, wat uiteindelijk ook de doorslag heeft gegeven.

Naast zijn zwakke servicegames, verzilverde Raonic één van zijn vier breakkansen. Becker pakte de volle buit met twee breaks in twee kansen. Hieruit kan opgemaakt worden dat de nummer 112 van de wereld er stond op de momenten dat het moest, zowel in de eigen games als in de returngames.

In de kwartfinale zal Becker uitkomen tegen de Amerikaan Ryan Harrison. De als zesde geplaatste wildcardspeler was in straight sets te sterk voor landgenoot Jesse Levine: 6-3 6-4.

Rajeev Ram – Kei Nishikori: 7-6 6-3

Naast het derde reekshoofd, heeft het ATP-toernooi in Newport ook haar tweede reekshoofd verloren. De Japanner Kei Nishikori ging namelijk in twee sets onderuit tegen Rajeev Ram: 7-6 6-3. De wedstrijd nam iets meer dan anderhalf uur in beslag.

Nishikori liet ook in zijn voorgaande wedstrijden zien, niet in grote vorm te verkeren. Tegen Ram, die het thuispubliek achter zich had, ging de nummer 18 van de wereld dan toch onderuit. Nadat de Japanner de eerste set in een tiebreak verloor, ging de tweede set naar Ram middels één break.

Met zijn nederlaag in de kwartfinale, moet Nishikori genoegen nemen met 45 punten voor de ATP-ranglijst. Aangezien de 22-jarige speler deze week niets te verdedigen had, zal hij een klein sprongetje op de wereldranglijst gaan maken.