Begu in straight sets voorbij Bertens

Kiki Bertens (WTA-60) heeft de tweede ronde op het toernooi van Linz niet overleefd. De Nederlandse verloor in twee sets van de Roemeense Irina Begu (WTA-57): 6-4 7-6. Het betekent een einde aan de Nederlandse inbreng op het Oostenrijkse WTA-toernooi.

Bertens was de enig overgebleven Nederlandse speelster in Linz, nadat Arantxa Rus flink klop kreeg van Victoria Azarenka. De Roemeense Begu bleek echter een brug te ver voor Bertens, die als beste Nederlandse geplaatst staat op de WTA-ranglijst.

Aankomend weekend speelt Bertens kwalificaties voor het WTA-toernooi van Luxemburg. Vorig jaar verloor ze in de tweede kwalificatieronde van het toernooi in Luxemburg van landgenote Bibiane Schoofs. Arantxa Rus is op basis van haar ranking, op het moment van de ”cut off”, rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Azarenka op wandeltempo naar laatste acht

De nummer één van de wereld, Victoria Azarenka, heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinale in Linz. De Wit-Russische tennisster was opnieuw met grote cijfers te sterk voor haar tegenstander: 6-1 6-1. Het slachtoffer was ditmaal Simona Halep (WTA-46).

Binnen het uur was Azarenka klaar met haar Roemeense opponent, die in de gehele wedstrijd slechts 30% van de punten binnenhaalde. De kopvrouw van de WTA-ranglijst wist bovendien zes keer door de service van Halep heen te breaken en stond éénmaal een rebreak toe. Al met al een zeer overtuigende overwinning.

Voor een plaats in de halve finale zal Azarenka moeten afrekenen met Petra Martic (WTA-64). De 21-jarige Kroatische speelster was in haar achtste finale in drie sets te sterk voor wildcardspeelster Patricia Mayr (WTA-159): 6-2 3-6 6-0.

Programma vrijdag 12 oktober

Hieronder kunt u de kwartfinales van het WTA-toernooi in Linz bekijken. Echter is op moment van schrijven één kwartfinale nog onbekend. Deze zal ontstaan uit de wedstrijden Petkovic – Ivanovic en Burdette – Flipkens. De overige drie kwartfinales zijn als volgt:

Goerges – Arvidsson
Begu – Mattek
Azarenka – Martic