Benefietwedstrijd voor voormalig Wimbledon-deelneemster Elena Baltacha

Afgelopen maand kwam het nieuws naar buiten dat Elena Baltacha, voormalig nummer één van het Britse vrouwentennis, wordt behandeld voor leverkanker. Naar aanleiding hiervan hebben een aantal Britse tennissterren besloten drie benefietwedstrijden te spelen om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker, ‘The Rally for Bally’.

Er gaat gespeeld worden op een aantal mooie locaties, namelijk London Queen’s Club, Birmingham’s Edgbaston Priory Club en Eastbourne’s Devonshire Park. De meest bekende spelers die in actie komen zijn Andy Murray en Ross Hutchins, zij worden gevolgd door meerdere Britse tennissers die dit initiatief willen ondersteunen.

”We willen er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor The Royal Marsden Cancer Charity en voor de Elena Baltacha Academy of Tennis, wat enorm veel betekent voor ‘Bally’, vertelde Hutchins, de nieuwe toernooidirecteur van het grastoernooi van Queen’s. ”Op het moment dat het trieste nieuws van Elena naar buiten kwam, wilde iedereen in het Britse tennis niets liever dan helpen. Zo maken ook de drie recente Wimbledon-kampioenen deel uit van het initiatief, namelijk Andy en Jamie Murray en Jonny Marray.”

Iedereen wil ‘Bally’ helpen

”Iedereen binnen de tenniswereld kent en houdt van Elena en iedereen wil haar graag helpen. Iedereen is wel een in contact gekomen met deze vreselijke ziekte, is het niet bij zichzelf dan wel bij familie of vrienden”, vertelde Judy Murray, voormalig captain van Baltacha. ”The Royal Marsden helpt enorm veel mensen die in deze verschrikkelijke situatie zitten. Bally heeft haar eigen Academy opgezet om kinderen uit kansarme milieus de mogelijkheid te geven om te tennissen, dit zegt erg veel over haar.”

Baltacha gaat de strijdt aan

‘Bally’ liet zelf al weten er alles aan te doen om te herstellen van deze ziekte. Bij de in Oekraïne geboren tennisster werd op 19-jarige leeftijd een chronische leveraandoening vastgesteld die het immuunsysteem aantast. Baltacha bereikte in 2003 haar hoogtepunt op Wimbledon, ze schopte het toen tot de derde ronde.

Wimbledon 2014

Het derde en meeste prestigieuze Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 23 juni 2014 tot en met 6 juli 2014. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.