Berdych bezorgt Tsjechië de Davis Cup titel bij winst op Djokovic

Tsjechië heeft een 2-1 voorsprong genomen in de Davis Cup Finale tegen Servië. In het belangrijke dubbelspel waren Tomas Berdych en Radek Stepanek in straight sets te sterk voor Nenad Zimonjic en Ilja Bozoljac. Het werd 6-2 6-4 en 7-6 voor de titelverdediger.

”Ik voelde mezelf erg goed op de baan”, aldus Stepanek. ”De eerste tweeënhalve set voelde het alsof ik op een voetbalveld stond, zo groot leek de baan. Ik had in mijn eerste single een goede partij gespeeld en heb de positieve dingen vandaag meegenomen op het veld.”

Kopman Berdych was ook tevreden met de overwinning. ”Ik voelde me fijn op de baan en speelde een solide wedstrijd. Op de belangrijke punten pakten we onze kansen, dat is nodig om te winnen. Deze overwinning in straight sets geeft ons veel vertrouwen richting de laatste twee wedstrijden.”

Programma Davis Cup Finale

Op zondag 17 november staan in de Belgrade Arena de laatste twee enkelpartijen op het programma. Indien Tsjechië één van deze wedstrijd weet te winnen, dan prolongeren zij hun Davis Cup titel.

Kijk LIVE naar deze wedstrijden via Unibet TV. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

Novak Djokovic – Tomas Berdych

Novak Djokovic (ATP-2) speelt zijn laatste Davis Cup-wedstrijd van het jaar tegen Tomas Berdych, de nummer zeven van de wereld. Deze wedstrijd staat om 14.00 uur op de planning in de Belgrade Arena.

”We zitten is de best mogelijke positie”, vertelde Berdych in aanloop naar zijn wedstrijd tegen Djokovic. ”Ik heb niets te verliezen in mijn wedstrijd tegen ‘Nole’. Het is een mooie uitdaging om tegen hem te spelen, terwijl hij het publiek op zijn hand heeft. Ik probeer nog één keer te vlammen en ik zie wel hoe de wedstrijd verloopt.”

Ik denk dat Djokovic erin slaagt om deze wedstrijd te winnen. De Serviër zal de tussenstand op 2-2 brengen, zodat deze finale tot het laatste moment spannend blijft.

Dusan Lajovic – Radek Stepanek

Wanneer Djokovic het duel met Berdych weet te winnen, dan gaan Lajovic en Stepanek in een rechtstreeks duel uitmaken wie de winnaar wordt van de Davis Cup 2013. Deze partij begint om 16.00 uur.

Stepanek gaat Tsjechië in deze wedstrijd aan de tweede Davis Cup titel in twee jaar helpen. De 34-jarige tennisser stijgt in Davis Cup wedstrijden vaak boven zich uit en beschikt over enorm veel ervaring. Dit zal de doorslag geven tegen de pas 23-jarige Lajovic.

Davis Cup Finale: Servië – Tsjechië

De finale van het Davis Cup toernooi tussen Servië en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 15 november tot en met zondag 17 november. De wedstrijden worden gespeeld op de hardcourtbaan in de Belgrade Arena. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws