Bertens als lucky loser in hoofdtoernooi Parijs

ATP - WTADe Nederlandse Kiki Bertens (WTA-65) mag toch aantreden voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi in Parijs. De Wateringse verloor dinsdag in de laatste kwalificatieronde van Virginie Razzano, maar kan als lucky loser toch deelnemen aan het hoofdprogramma.

Bertens profiteert van een late afmelding van Lucie Hradecka, de Tsjechische speelster waar ze op de Australian Open 2013 van verloor. De nummer 65 van de WTA-ranglijst gaat in de eerste ronde van het sterk bezette WTA-toernooi aantreden tegen de nummer 27 van de wereld, Tamira Paszek.

Bertens en Paszek hebben in het verleden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Gezien het grote verschil op de wereldranglijst zal de 22-jarige Oostenrijkse de favoriet zijn. Echter heeft Bertens in het verleden al vaker aangetoond voor een verrassing te kunnen zorgen. De eerste ronde partij zal om 12.00 uur gespeeld worden op de indoorbanen in Parijs.

Voorbeschouwing: Petra Kvitova – Stefanie Vogele

De als tweede geplaatste Petra Kvitova (WTA-8) speelt morgen haar eerste ronde partij op het 21e OPEN GDF SUEZ. De 22-jarige Tsjechische staat dan tegenover de twee dagen jongere Stafanie Vogele (WTA-100) uit Zwitserland. De wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld op de hoofdbaan in Parijs.

Waar Kvitova morgen haar eerste wedstrijd speelt, daar heeft Vogele al vier wedstrijden winnend afgesloten in Parijs. In het kwalificatietoernooi wist de nummer 100 van de wereld achtereenvolgens te winnen van Minella, Foretz Gacon en Puig. Daarnaast won Vogele vandaag in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Pironkova.

Voor Kvitova en Vogele zal het de derde onderlinge ontmoeting worden. De eerste wedstrijd vond in 2007 plaats, in de halve finale van een ITF-toernooi in Stuttgart. Kvitova ging er toen met de winst vandoor. Drie jaar later won Vogele in straight sets, in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Portoroz.

Volgens de bookmakers is Kvitova de grote favoriet voor een plaats in de tweede ronde. Dit is ook geen gekke gedachte gezien het verschil in ranking.