Bertens door naar kwartfinale Seoul

Kiki Bertens (WTA-63) is doorgedrongen tot de kwartfinale van het WTA-toernooi van Seoul. In de tweede ronde had de 20-jarige Nederlandse haar handen vol aan Silvia Soler-Espinosa (WTA-78), maar wist ze de partij er op karakter uit te slepen: 1-6 7-6 en 6-2.

Bertens had aanvankelijk weinig te vertellen tegen Soler-Espinosa. De Spaanse nummer 78 van de wereld kwam vlotjes een break voor en speelde de set zonder problemen uit. Die lijn leek zich voort te gaan zetten in de tweede set, want daarin moest Bertens direct haar eerste opslaggame inleveren. De Nederlandse herpakte zich echter en kwam zelfs 5-3 voor, maar kon niet voorkomen dat de set uitliep op een tiebreak. Daarin had ze haar zenuwen beter in bedwang dan de Spaanse: 7-3.

Die gewonnen tweede set betekende het breekpunt in de wedstrijd. In set drie was het Bertens die een snelle break plaatste en nadat ze op 4-2 opnieuw door de service van haar opponente wist te breken, maakte ze het karwei daarna op eigen opslag af.

In de kwartfinale stuit Bertens op Kaia Kanepi, de nummer drie van de plaatsingslijst. De Estse won in de tweede ronde overtuigend van Galina Voskoboeva: 6-2 en 6-2. De wedstrijd tussen Bertens en Kanepi zal op vrijdag plaatsvinden.

Kirilenko vroeg klaar in Seoul

Maria Kirilenko (WTA-14) kan terugkijken op een bijzonder kort optreden in Zuid-Korea. In de eerste ronde van het KDB Korea Open in Seoul moest de 25-jarige Russische na twee games opgeven. Haar opponente Lee So-Ra (WTA-468) is daardoor een ronde verder.

Kirilenko, de nummer twee van de plaatsingslijst, moest de strijd bij een stand van 1-1 in de eerste set staken. Over de ernst van haar blessure is nog weinig bekend.

In de tweede ronde stuit Lee op Tamira Paszek uit Oostenrijk. De 18-jarige Koreaanse, de nummer 468 van de wereld, was met een wildcard toegelaten tot dit toernooi.