Bertens eenvoudig langs Martinez

WTA-tourTennisster Kiki Bertens (WTA-47) heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi van Acapulco. De speelster uit Wateringen, de nummer 5 van de plaatsingslijst in Mexico, was duidelijk te sterk voor de Spaanse Maria José Martinez Sanchez (WTA-157): 6-1 6-2. De wedstrijd nam ongeveer een uur in beslag.

Bertens neemt het in de volgende ronde op tegen de als eerste geplaatste Sara Errani (WTA-7). De Italiaanse versloeg de Canadese qualifier Eugenie Bouchard (WTA-130) met de nodige moeite: 7-6 6-3.

Bertens heeft dit toernooi al zeventig WTA-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Hierdoor zal de Nederlandse sowieso een sprongetje gaan maken op de WTA-ranglijst.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Sara Errani

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-47) staat in de nacht van donderdag op vrijdag, voor de derde keer dit jaar in de kwartfinale van een WTA-toernooi. De wedstrijd zal om 03.00 uur Nederlandse tijd van start gaan op het centre court in Acapulco.

Bertens en Errani, titelveredigster in Acapulco, hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats in Den Bosch, tijdens Unicef Open 2011. In de eerste ronde van het enige grastoernooi in Nederland was de Italiaanse met 7-6 en 6-1 te sterk voor onze jonge landgenote.

De tweede wedstrijd tussen Bertens en Errani is nog niet zo lang geleden. Beide dames stonden vorige maand tegenover elkaar in de halve finale van het grote WTA-toernooi in Parijs. Voor Bertens was deze wedstrijd geen succes, aangezien ze bij een 0-5 achterstand moest opgeven met een rugkwetsuur.

Voor zowel Bertens als Errani is gravel de favoriete ondergrond. De 21-jarige Bertens won bovendien haar eerste en tot nu toe enige WTA-toernooi op het gemalen baksteen. Dit was vorig jaar bij het toernooi in Fes.

Errani is nog succesvoller op gravel. De Italiaanse won vorig jaar vier graveltoernooien en behaalde de finale van Roland Garros 2012.