Bertens en de Bakker in actie in Miami

Thiemo de Bakker (1)De Nederlanders Kiki Bertens (WTA-42) en Thiemo de Bakker (ATP-102) maken vandaag hun opwachting op het Sony Open Tennis toernooi. Bertens zal in de eerste ronde van het WTA-evenement aantreden tegen de nummer 60 van de wereld, Ana Tatishvili. Voor de Bakker betreft het een tweede ronde wedstrijd in het kwalificatietoernooi tegen Eduard Roger-Vasselin (ATP-80).

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Ana Tatishvili

De eerste van de twee Nederlanders die in actie komt is Kiki Bertens. De 21-jarige Bertens heeft op papier goed geloot in Miami, echter geeft dit in de praktijk geen garantie voor succes. Ze zal haar wedstrijd beginnen om 19.40 uur Nederlandse tijd.

Bertens heeft de lijn van vorig jaar in 2013 goed voortgezet. Ze behaalde al twee kwartfinales en één halve finale op WTA-toernooien. De wedstrijden die ze verloor waren tegen hoger geplaatste speelsters. Door deze sterke prestaties staat de nummer één van Nederland op dit moment op een knappe 42e positie op de wereldranglijst.

Haar tegenspeelster in de eerste ronde van het Sony Open 2013 toernooi heeft in 2013 nog niet veel gepresteerd. De 22-jarige Georgische verloor in Brisbane en Doha in de openingsronde. Ook op de Australian Open Tennis werd geen overwinning geboekt. De enige twee zeges in 2013 werden behaald in het kwalificatietoernooi van Sydney.

Mede hierdoor zal Bertens de favoriet zijn voor de overwinning. De winnares van deze partij zal in de tweede ronde spelen tegen de als vijfde geplaatste Na Li (WTA-5).

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Eduard Roger-Vasselin

Thiemo de Bakker (ATP-102) speelt om 21.20 uur Nederlandse tijd in het kwalificatietoernooi van Miami tegen de Fransman Eduard Roger-Vasselin (ATP-80).

De nummer drie van Nederland had vannacht weinig moeite om zich te plaatsen voor de beslissende kwalificatieronde. De Bakker stapte na 47 minuten met een 6-0 6-0 overwinning van de baan. Roger-Vasselin wist de eerste ronde ook in straight sets te winnen.

De Bakker en Roger-Vasselin hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Aan deze wedstrijd zal de Bakker echter geen goede herrinneringen hebben. De Nederlander verloor namelijk kansloos met 6-4 6-0 van de 29-jarige speler uit Frankrijk.

Voor deze tweede ontmoeting zal Roger-Vasselin opnieuw de favoriet zijn. Echter zal de Bakker erg gemotiveerd zijn, zodat hij eindelijk weer eens zijn opwachting kan maken op een groot ATP-toernooi.

De winnaar van deze wedstrijd zal zijn opwachting mogen maken in het hoofdtoernooi. Mogelijke tegenstanders hierin zijn Bernard Tomic en Albert Ramos.

Social Media

Volg de Facebook– en Twitterpagina van GrandSlamToernooi.nl om volledig op de hoogte te blijven van de prestaties van de Nederlanders en overige toptennissers.