Bertens en Rus in actie op Masters Indian Wells

Arantxa Rus (3)Kiki Bertens (WTA-44) en Arantxa Rus (WTA-70) spelen op donderdag 7 maart hun eerste ronde partij op de BNP Paribas Open 2013. De Nederlandse dames gaan het opnemen tegen Annika Beck (WTA-66) en Urszula Radwanska (WTA-37). De aanvangstijden van de wedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Annika Beck

De beste Nederlandse tennisster van dit moment, Kiki Bertens (WTA-44), speelt in de openingsronde van het grote tennistoernooi in Indian Wells tegen het Duitse talent Annika Beck (WTA-66).

Bertens en Beck hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Beide wedstrijden, die plaatsvonden in het jaar 2012, werden gewonnen door de Nederlandse Bertens. Wel was de pas 19-jarige Beck er steeds dicht bij.

Ook voor de derde onderlinge partij wordt Bertens gezien als de favoriet. Mocht Bertens de tweede ronde bereiken, dan gaat ze spelen tegen de geplaatste Mona Barthel.

Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Urszula Radwanska

Arantxa Rus (WTA-70), momenteel de nummer twee van Nederland, speelt haar eerste wedstrijd op de BNP Paribas Masters tegen Urszula Radwanska (WTA-37).

Op papier heeft Rus het dus niet getroffen met haar loting, aangezien ze een speelster ontmoet die een stuk hoger staat op de WTA-ranglijst. Tevens verkeerd de Nederlandse niet in grootste vorm. Op de duels in de Fed Cup na, heeft Rus in 2013 nog geen set weten te winnen. Het dieptepunt vond plaats in Bogota, waarin ze in haar verloren wedstrijd maar liefst 23 dubbele fouten sloeg.

Het is dus geen verrassing dat er niet veel van de 22-jarige Rus verwacht wordt, al is niets zeker in het vrouwentennis.

Loting herentoernooi bekend

Vannacht heeft in Indian Wells de loting plaatsgevonden van het herentoernooi. Hierin is Robin Haase, de kopman van het Nederlandse tennis, gekoppeld aan de Amerikaan James Blake. Mocht Haase zich plaatsen voor de tweede ronde, dan zal de Nederlander uitkomen tegen Jo Wilfried Tsonga.

Igor Sijsling speelt, indien hij voldoende hersteld is van zijn enkelblessure, in de openingsronde tegen Jarkko Nieminen uit Finland. Zijn tegenstander in een mogelijke tweede ronde is Fernando Verdasco.