Bertens en Rus in actie op WTA-toernooi Luxemburg

De twee beste Nederlandse dames op de WTA-ranglijst, gaan morgen hun opwachting maken tijdens het WTA-toernooi in Luxemburg. Kiki Bertens (WTA-60) zal aantreden tegen de Britse Anne Keothavong (WTA-83) en Arantxa Rus (WTA-69) neemt het op tegen Daniela Hantuchova (WTA-38).

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Anna Keothavong

Kiki Bertens en Anna Keothavong zijn geen onbekende voor elkaar. De Nederlandse en Britse tennisster hebben in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar gestaan. De twee wedstrijden, die beide in 2011 plaatsvonden, werden met 6-4 6-2 gewonnen door de 29-jarige Keothavong.

Toch zal de acht jaar jongere Bertens de favoriet zijn voor deze wedstrijd. De Nederlandse heeft dit jaar een grote stap in haar carriére gemaakt en meerdere malen gewonnen van speelsters die boven haar staan op de wereldranglijst. Desondanks mag ze deze eerste ronde partij tegen een lager geplaatste speelster niet onderschatten, maar Bertens kennende zal dit niet gebeuren.

Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Daniela Hantuchova

Arantxa Rus, de huidige nummer twee van Nederland, heeft het minder getroffen met haar loting. De 21-jarige speelster uit Monster zal namelijk moeten afrekenen met een dame die al vele jaren actief is in de tennistop, Daniela Hantuchova.

Rus heeft na haar uitschakeling in de eerste ronde van de US Open, geen enkele wedstrijd meer gewonnen. Zowel in Seoul als in Linz, bleef de lefty in de eerste ronde steken. Hierbij moet wel vermeld worden, dat ze op beide toernooien een topspeelster trof: Wozniacki en Azarenka.

Ook haar tegenspeelster Hantuchova lijkt niet in topvorm te verkeren. De Slowaakse won in haar laatste vijf toernooien, slechts één wedstrijd. Verder verloor ze ondermeer van Wozniacki, Kvitova en Goerges.

Het is even afwachten of dat Rus negatieve reeks morgen kan doorbreken. Op snelle banen is de Nederlandse normaal gesproken niet op haar best. Wellicht kan ze toch voor een verrassing gaan zorgen.