Bertens favoriet tegen Poutchkova

US Open 2012Kiki Bertens (WTA-74) speelt vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd haar tweede ronde partij van de US Open 2012. Haar tegenstander in deze wedstrijd is de Russische Olga Poutchkova (WTA-143). De wedstrijd wordt gespeeld op baan 13, dus liefhebbers kunnen de wedstrijd volgen via een livestream op het internet.

Bertens bereikte de tweede ronde, door op knappe wijze te winnen van de thuisspelende Christina McHale. Poutchkova, die het hoofdtoernooi via de kwalificaties wist te bereikten, won haar eerste ronde wedstrijd van de Amerikaanse Irina Falconi.

Beide dames hebben in 2012 veelvuldig op hardcourt gespeeld. Bertens won vijftien van haar twintig wedstrijden op deze ondergrond. Haar 25-jarige opponente stapte twintig keer in eenendertig wedstrijden als winnaar van de baan. Hierbij moet wel vermeld worden, dat Bertens op een hoger niveau actief is dan Poutchkova. De Russisch speelt vooral ITF-toernooien en Challenger-toernooien.

Bertens en Poutchkova hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit was in de tweede kwalificatieronde voor Roland Garros 2012. Bertens was in deze wedstrijd veel te sterk voor haar tegenspeelster, ze won met afgetekende cijfers: 6-2 6-0. Ook voor deze tweede ontmoeting zal de 20-jarige Nederlandse de favoriet zijn.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Maria Jose Martinez

Titelfavoriet Serena Williams (WTA-4) zal vandaag ook haar tweede wedstrijd afwerken. De ervaren Amerikaanse treft de Spaanse Maria Jose Martinez (WTA-108). De wedstrijd zal om 21.00 uur Nederlandse tijd van start gaan, in het Arthur Ashe Stadium.

De Amerikaanse en Spaanse hebben drie keer eerder een wedstrijd tegen elkaar afgewerkt, waarvan twee keer op hardcourt. Tijdens de US Open 2009 had Williams nog enige moeite met Martinez, maar één jaar later versloeg ze de nummer 108 van de wereld erg gemakkelijk.

Gezien de huidige vorm van de 30-jarige Williams, zal ze waarschijnlijk voor de vierde opeenvolgende keer winnen van haar Spaanse tegenspeelster.