Bertens geeft op in halve finale Parijs

Robin Haase (2)Lucky loser Kiki Bertens (WTA-65) heeft het grote WTA-toernooi in Parijs niet goed kunnen afsluiten. De 21-jarige speelster uit Wateringen moest in de halve finale bij een 0-5 achterstand opgeven met een rugblessure. Topseed Sara Errani (WTA-7) ging zodoende op makkelijke wijze naar de finale.

Het was al vanaf de kwalificaties bekend dat de Nederlandse Bertens kampte met een nare blessure aan haar rug. Toch besloot ze deel te nemen aan het hoofdtoernooi. Ze boekte drie knappe overwinningen op één top 30-speelster en twee top 20-speelsters. Errani bleek een horde te veel en bij een 0-5 achterstand besloot ze de handdoek in de ring te gooien.

Bertens heeft in Parijs met 212 behaalde WTA-punten uitstekende zaken gedaan voor de wereldranglijst. Hierdoor zal ze aankomende maandag ongeveer vijftien plaatsen stijgen op de mondiale ranglijst. Voor aankomende week staat vooralsnog het Fed Cup-toernooi op het programma voor de nummer één van Nederland. Het is nog even afwachten of ze Nederland ook daadwerkelijk kan vertegenwoordigen met haar rugblessure.

Haase en Sijsling hebben goede loting in Zagreb

Grand Slam finalisten Robin Haase en Igor Sijsling hebben het getroffen met hun loting op het ATP-toernooi van Zagreb. Beide Nederlanders hebben in de eerste ronde een wildcardspeler geloot.

Haase, de nummer 55 van de wereld, speelt in de openingsronde tegen Antonio Veic (ATP-130). Voor de 25-jarige Nederlander moet deze wedstrijd weinig moeite opleveren.

De 25-jarige Sijsling heeft in de eerste ronde ook een wildcardspeler geloot. De Amsterdammer gaat namelijk spelen tegen de nummer 260 van de wereld, Nikola Mektic. Mektic ging onlangs nog, in de halve finale van een Future-toernooi, onderuit tegen Nederlander Matwé Middelkoop.

In het dubbelspel hebben Haase en Sijsling geloot tegen twee thuisspelers. De Nederlanders nemen het namelijk op tegen Ivan Dodig en Mate Pavic. In een mogelijke tweede ronde wachten waarschijnlijk de als vierde geplaatste Philipp Petzschner en Jurgen Melzer.