Bertens in halve finale tegen Errani

WTA-tourDe 21-jarige Kiki Bertens (WTA-65) speelt zaterdag 2 februari om 15.00 uur tegen de Italiaanse Sara Errani (WTA-7). Op het spel staat een plaats in de finale van het grote WTA-toernooi in Parijs. De partij wordt afgewerkt op de hoofdbaan van het indoortoernooi.

Voor Bertens is het nu al een toernooi om niet te vergeten. De speelster uit Wateringen wist zich eigenlijk niet eens te kwalificeren voor het toernooi in de Franse hoofdstad. Ze verloor namelijk in de laatste kwalificatieronde van thuisspeelster Razzano. Wegens een late afmelding mocht Bertens alsnog haar opwachting maken. Via knappe overwinning op Cibulkova en Safarova, twee top 20-speelsters, mag ze nu proberen haar tweede WTA-finale ooit te halen.

Om de finale te halen moet ze echter wel afrekenen met de als eerste geplaatste Errani. De Italiaanse kende in 2012 een uitstekend seizoen met als toppunt de finale op Roland Garros. Het zal voor Bertens dus geen makkelijke opgave worden.

In het verleden hebben Bertens en Errani één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het Unicef Open toernooi van 2011 verloor Bertens in de eerste ronde met 6-7 1-6 van de huidige nummer 7 van de wereld. Ook voor deze tweede ontmoeting wordt Errani als de favoriet gezien.

Voorbeschouwing: Mona Barthel – Kristina Mladenovic

De tweede halve finale van het grote indoortoernooi gaat tussen Mona Barthel (WTA-45) en Kristina Mladenovic (WTA-87). De Duitse en Française verschijnen om 16.00 uur op het centre court in Parijs.

Barthel en Mladenovic hebben in 2011 drie keer eerder tegenover elkaar gestaan. De eerste ontmoeting, tijdens de finale van het ITF-toernooi in Sutton, werd een prooi voor Mladenovic. In de overige twee duels stapte Barthel als winnares van de baan.

Volgens de bookmakers maakt de 22-jarige Barthel de grootste kans op een finaleplaats. Dit is ook geen verrassing gezien het grote verschil op de WTA-ranglijst.