Bertens levert topprestatie in Montreal

Kiki Bertens, de huidige nummer 80 van de wereld, heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Montreal voor een stunt gezorgd. De Nederlandse, via de kwalificaties in het hoofdtoernooi gekomen, was te sterk voor voormalig top-drie speelster Nadia Petrova (WTA-21): 3-6 7-6 en 6-4.

Petrova behoort al jaren tot de subtop van de wereld. In 2005 stond ze even derde en hoewel ze sindsdien langzaam maar zeker wat afgezakt is, staat ze nog altijd rond de top-twintig van de mondiale ranking. Bertens, de nummer tachtig van de wereld, bleek echter niet onder de indruk. Na een verloren eerste set pakte ze het tweede bedrijf via een tiebreak, die ze met 7-4 won. In de beslissende derde set bezweek Petrova bij een stand van 5-4 onder de druk. Ze verloor haar service en daarmee de wedstrijd.

In de tweede ronde zal Bertens uitkomen tegen de voormalig nummer één van de wereld, Caroline Wozniacki (WTA-8).

Rus verliest nipt van McHale

Arantxa Rus (WTA-64) is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het WTA-toernooi van Montreal. In haar partij tegen Christina McHale (WTA-26) begon de speelster uit Munster goed, maar na de gewonnen eerste set ging het mis: 3-6 6-1 en 6-3.

De nederlaag tegen de 20-jarige McHale is voor Rus extra zuur omdat het speelschema in Montreal perspectief bood op meer. Omdat Maria Sharapova zich wegens ziekte afgemeld heeft, zou ”lucky loser” Galina Voskoboeva de volgende horde zijn.

Rus, die het hoofdtoernooi bereikte via de kwalificaties, houdt zodoende 31 WTA-punten en 5.950 dollar over aan de Rogers Cup in Montreal.

Overige resultaten

Naast de Nederlandse dames, zijn er ook nog diverse andere wedstrijden gespeeld. Deze kunt u hieronder aflezen.

1e ronde
Barthel – Babos 6-4 5-7 7-6
Bouchard – Peer 3-6 6-2 7-5
Peng – Rezai 7-6 6-3

2e ronde
Kvitova – Pervak 4-6 7-6 6-0
Stosur – Halep 4-4 opg
Errani – Cepelova 6-3 6-2