Bertens op knappe wijze naar tweede ronde Wimbledon

Kiki Bertens (WTA-86) toonde zich in de eerste ronde van Wimbledon grandioos tegen Lucie Safarova (WTA-22). De Tsjechische, als negentiende geplaatst voor het grastoernooi in Londen, kon tot halverwege de eerste set stand houden tegen de Nederlandse tennisster. Met 6-3 en 6-0 trok de speelster uit Wateringen dinsdag verrassend aan het langste eind.

De Westlandse maakte een sterke indruk bij haar debuut op het gras van Wimbledon. Bij een stand van 2-2 in de eerste set brak ze door de service van Safarova. In de game daarna leverde ze zelf ook haar servicepunt in, maar pakte meteen weer het punt van haar opponente en besliste de set met 6-3. In het tweede bedrijf brak ze Safarova weer meteen en gunde de speelster uit Tsjechië daarna geen game meer.

Bertens speelt in de tweede ronde tegen Jaroslava Sjvedova uit Kazachstan. Die was met 7-6 7-6 nipt te sterk voor de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers.

Haase net niet goed genoeg tegen Del Potro

Robin Haase (ATP-41) is er niet in geslaagd te stunten op Wimbledon tegen toptienspeler Juan Martin Del Potro (ATP-9). De Nederlandse tennisser maakte het de Argentijn bij tijd en wijle moeilijk, maar de 25-jarige Hagenaar kon niet doordrukken. Del Potro zegevierde met 6-4 3-6, 7-6 (3) en 7-5.

Haase serveerde uitstekend en dwong ook aan het net zijn punten af. Del Potro kon echter ook rekenen op zijn snoeiharde opslag en dwong Haase af en toe tot wanhoop met goedgeplaatste groundstrokes. Toch wist de lange Argentijn de eerste set, dankzij een break in de openingsgame, naar zich toe te trekken. Haase gaf niet niet gewonnen en pakte de tweede set met 6-3.

Nadat Haase de stand in sets op 1-1 had gezet, leek de partij de kant van de Nederlander op te vallen. De beste Nederlandse tennisser van dit moment pakte in de derde set meteen een break voorsprong, maar kon dat niet lang vasthouden. In de tiebreak die uiteindelijk volgde, toonde Del Potro zich de beste. Haase heeft in 2012 sowieso een negatieve balans qua tiebreaks: van de zeven op ATP-niveau wist hij er slechts één te winnen.

In de vierde set leek het lot van Haase snel beslist. Del Potro plaatste een vroege break en kon bij een 5-4 voorsprong serveren voor de wedstrijd. Op dat moment knokte Haase zich echter terug en bracht de stand gelijk. Een game later leverde de Nederlander zijn service echter opnieuw in en dat cadeautje pakte Del Potro wel uit. Hij besliste de partij op zijn eerste matchpoint.