Bertens stunt bij US Open debuut

Kiki Bertens (WTA-74) heeft afgelopen nacht de Nederlandse eer op de US Open gered. De 20-jarige Wateringse knokte zich bij haar debuut in New York naar de tweede ronde. Na de telleurstellende nederlagen in de openingsronde van Robin Haase en Michaella Krajicek breekt de jongste Nederlander nota bene de ban.

In de eerste ronde sloeg Bertens zich na ruim tweeënhalf uur spelen langs één van de publieksfavorieten Christina McHale (WTA-25). Op het sfeervolle Grandstand rekende ze in drie sets af met de Amerikaanse, ze trok de partij met 6-4 4-6 6-3 naar zich toe. Tijdens de tweede set kreeg de Nederlandse last van haar maag. Bij een 1-0 voorsprong in de derde set snelde ze zich buiten de baan om daar over te geven. ”Ik hield het niet meer. Daarna was ik opgelucht en voelde me een stuk beter” aldus Bertens.

Deze overwinning levert haar 100 WTA punten voor de wereldranglijst op. In de tweede ronde staat Bertens tegenover qualifier Olga Puchkova (WTA-143). Hier liggen kansen voor Bertens om gelijk door te stoten naar de laatste tweeëndertig speelsters.

Doek valt voor Arantxa Rus

Ondanks een goede loting is het Arantxa Rus (WTA-61) niet gelukt om de tweede ronde in New York te bereiken. De 21-jarige tennisster ging kansloos onderuit tegen Selina Voskoboeva (WTA-79). De nummer één van Nederland bij de dames werd met 1-6 en 3-6 aan de kant geschoven door de Kazachstaanse.

Rus boekte de voorgaande twee Grand Slams dit jaar de meest aansprekende resultaten uit haar nog korte loopbaan. Op Wimbledon bereikte ze de derde ronde en op het gemalen baksteen in Parijs sloeg ze zichzelf naar de vierde ronde.