Bertens stunt tegen Cibulkova en speelt nu tegen Safarova

ATP - WTAKiki Bertens (WTA-65) heeft zich knap geplaatst voor de laatste acht op het grote WTA-toernooi van Parijs. De Nederlandse won op donderdag haar partij van de als vierde geplaatste Dominika Cibulkova (WTA-14). De nummer veertien van de wereld ging verrassend onderuit: 7-5 6-4.

Bertens wist het hoofdtoernooi van Parijs met veel geluk te bereiken. In de kwalificaties verloor ze in de laatste partij, maar als lucky loser mocht ze toch deelnemen. Cibulkova leek op papier een stap te groot, maar Bertens toonde aan dat ze alle recht heeft op een plaatsje in het hoofdtoernooi. Na een overwinning in straight sets op Paszek, verslaat ze nu Cibulkova.

In de kwartfinale staat de 21-jarige Nederlandse tegenover Lucie Safarova. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 1 februari gespeeld.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Lucie Safarova

Kiki Bertens, de nummer 65 van de WTA-ranglijst, staat vrijdag 1 februari voor haar eerste kwartfinale van dit jaar. De 21-jarige speelster uit Wateringen gaat spelen tegen Lucie Safarova (WTA-18). De wedstrijd wordt vanaf 14.00 uur gespeeld op het centre court.

Bertens en Safarova hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. In de eerste ronde van Wimbledon Tennis 2012 liet de Nederlandse Bertens niets heel van haar 25-jarige Tsjechische tegenspeelster. Binnen korte tijd stond een 6-3 6-0 eindstand op het scorebord. In de tweede ronde verloor Bertens in straight sets van Shvedova.

De 21-jarige Bertens heeft volgens de bookmakers de underdogpositie. Dit heeft geheel te maken met het grote verschil op de wereldranglijst.

Overig programma vrijdag 1 februari

Naast de kwartfinale tussen Bertens en Safarova, worden en nog drie kwartfinales afgewerkt op het grote WTA-toernooi in Parijs. Deze zijn hieronder te bekijken.

15.15 uur: Sara Errani – Carla Suarez Navarro
19.00 uur: Mona Barthel – Marion Bartoli
20.15 uur: Kristina Mladenovic – Petra Kvitova