Bertens en Haase maken opwachting in Miami

Robin Haase (3)Op donderdag 21 maart staan de eerste tweede ronde wedstrijden van het Sony Open Tennis in Miami op het programma. Kiki Bertens (WTA-42) zal hierin aantreden tegen Na Li (WTA-5). Later speelt Robin Haase (ATP-50) nog zijn eerste ronde partij tegen de Belg David Goffin (ATP-47).

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Na Li

De 21-jarige Kiki Bertens speelt in de tweede ronde van het Sony Open Tennistoernooi tegen de nummer vijf van de wereld, Na Li. De wedstrijd tussen de Nederlandse en Chinese gaat om 16.00 uur Nederlandse tijd van start.

Bertens bereikte de tweede ronde dankzij opgave van haar tegenspeelster Tatishvili. Op het moment dat de Georgische haar opponente de handdoek in de ring gooide, stond ze met 6-0 1-0 achter. Het is dus duidelijk dat Bertens een sterke indruk maakte in haar eerste partij op het hardcourt in Miami.

Voor de 31-jarige Li zal het haar eerste wedstrijd worden sinds de finale van de Australian Open 2013. Li raakte hier geblesseerd aan haar enkel en verloor mede daardoor de finale van Azarenka. De Chinese zal dus een gebrek aan wedstrijdritme hebben, waar Bertens handig gebruik van kan maken.

Toch wordt Li gezien als de favoriete voor deze tweede ronde wedstrijd. Dit is ook geen verrassing gezien het grote verschil op de wereldranglijst.

Voorbeschouwing: Robin Haase – David Goffin

Na twee dagen toekijken gaat voor de kopman van het Nederlandse herentennis, Robin Haase, het ATP 1000-toernooi in Miami eindelijk beginnen. De 25-jarige Haase zal in de openingsronde aantreden tegen Zuiderbuur David Goffin. Beide heren verschijnen rond 17.20 uur Nederlandse tijd op de baan.

Voor Haase wordt het hoog tijd dat hij weer eens een tweede ronde weet te halen. In de laatste drie toernooien werd de Nederlander al in de eerste ronde uitgeschakeld. In totaal staat de teller in 2013 op vier overwinningen tegenover zeven nederlagen.

Zijn tegenstander van vandaag kan geen betere cijfers overhandigen. Goffin verloor dit jaar al acht wedstijden en wist er drie te winnen. De 22-jarige tennisser teert vooral op zijn ATP-punten van Roland Garros 2012, waarin hij als lucky loser knap de vierde ronde wist te bereiken.

De winnaar van dit duel wacht een ontmoeting met Philipp Kohlschreiber, die in de eerste ronde een bye heeft.