Bertens tegen Shvedova op Wimbledon 2012

De 20-jarige Kiki Bertens (WTA-86) zal donderdag 28 juni haar tweede ronde partij spelen tegen Yaroslava Shvedova (WTA-65) uit Kazachstan. De wedstrijd zal, na afloop van de wedstrijd tussen Nishikori en Serra, rond 14.30 uur afgewerkt worden op baan 17 en is live te bekijken.

Voor Bertens wist haar eerste wedstrijd ooit op Wimbledon direct goed af te sluiten. Met grote cijfers wist de Wageningse af te rekenen met de als negentiende geplaatste Safarova. Shvedova won haar eerste ronde partij van de Zuid-Afrikaanse Scheepers.

De twee dames hebben al één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit was in de finale van een kleiner toernooi in Irapuato. De Nederlandse Bertens was in deze finale met 6-4 2-6 6-1 te sterk voor haar opponent uit Kazachstan.

Vorige maand op Roland Garros, wist Shvedova als qualifier de kwartfinales te bereiken. Bij de laatste acht verloor de 24-jarige nipt van Kvitova. Een goede prestatie op gravel geeft echter geen garanties voor goed spel op gras. Bertens is dus niet bij voorbaat kansloos, ook al heeft ze regelmatig laten weten dat ”gras voor voetbal is”.

Laten we hopen dat Bertens zich, net als landgenote Rus, gaat plaatsen voor de laatste 32 speelsters op Wimbledon. Het is in ieder geval duidelijk dat het Nederlandse damestennis weer in de lift omhoog zit.

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Lukas Rosol

Rafael Nadal (ATP-2) en Lukas Rosol (ATP-100) gaan om 17.30 uur Nederlandse tijd de strijdt met elkaar aan. De tweede ronde wedstrijd zal gespeeld gaan worden op het centre court in Londen.

Ter voorbereiding op Wimbledon nam Nadal deel aan het ATP-toernooi in Halle. Hier verloor ”Rafa” opvallend van Kohlschreiber. Rosol nam deel aan twee toernooien. Tijdens het toernooi van Queens reikte hij het tot de derde ronde. Één week later kwam hij niet door het kwalificatietoernooi in Eastbourne. Hij verloor in de derde kwalificatieronde van Pospisil.

Op basis van de voorgaande resultaten op Wimbledon, moet het gek lopen mocht Nadal verliezen van Rosol. De Spanjaard bereikte de voorgaande twee jaar telkens de finale.